Anchetă la o şcoală din Vaslui, unde elevii s-au revoltat din cauza comportamentului unui profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a declanşat, ieri, o anchetă la Şcoala Generală Deleni, unde zeci de elevi s-au revoltat pe holurile instituţiei de învăţământ, refuzând să mai intre la cursuri, în semn de protest faţă de un profesor pe care-l contestă din cauza comportamentului său.

Zeci de elevi de gimnaziu ai Şcolii Generale Deleni au declanşat un protest spontan pe holurile instituţiei, nemulţumiţi de comportamentul profesorului de fizică-chimie al unităţii de învăţământ, fapt ce a determinat declanşarea unei anchete de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, transmite Mediafax.

Revolta a fost declanşată de către elevii de clasa a VIII-a, după ce aceştia au aflat că profesorul de fizică-chimie, Claudiu Tănase, ar urma să le devină diriginte, cadru didactic pe care îl acuză că-i jigneşte în mod frecvent şi că vine în stare de ebrietate la şcoală.
Ulterior, elevilor de clasa a VIII-a li s-au alăturat şi colegi de la celelalte clase gimnaziale, fiind astfel blocată activitatea şcolii.

„La această şcoală din Deleni este un conflict mai vechi între fostul director, adică profesorul de fizică-chimie Claudiu Tănase, şi actualul director Irinel Doboş, a cărui soţie este dirigintă la clasa a VIII-a, de unde a plecat totul. În timp, conflictul s-a amplificat şi a culminat cu acest protest al elevilor, care nu are ce căuta într-o instituţie de învăţământ. De aceea, pentru a rezolva problema am decis să-l destituim pe actualul director, numind în locul său un interimar", a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Elevii vasluieni nu vor mai recupera orele în weekend

Conducerea ISJ Vaslui speră ca, odată cu numirea unui director interimar, lucrurile să reintre în normal şi toţi elevii şcolii din Deleni să-şi reia cursurile după orarul normal, inspectorii urmând să facă o anchetă pentru a stabili dacă protestul elevilor era îndreptăţit şi dacă acuzaţiile la adresa lui Claudiu Tănase sunt reale.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite