Anchetă a Prefecturii Vaslui la o grădiniţă unde un candidat la Senat a donat o centrală şi a construit un gard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au căldură în clase de când au centrală FOTO: adevarul
Copiii au căldură în clase de când au centrală FOTO: adevarul

În urma unei sesizări făcute de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Prefectura a demarat o anchetă la grădiniţa din localitatea Trestiana, comuna Griviţa, unde un candidat la Senat ar fi donat, în plină campanie electorală, o centrală termică şi ar fi construit un gard lung de 70 de metri.

Potrivit plângerii înaintate de conducerea ISJ, politicianul care ar fi suportat toate cheltuielile legatde de achiziţionarea centralei şi de contrucţia gardului ar fi candidatul ARD la Senat , Alexandru Iacob. 

ISJ a declanşat o anchetă după ce o educatoare le-a transmis părinţilor la o şedinţă că le-a fost montată centrala în urma unei donaţii făcute de Iacob, informaţie care a ajuns până la urechile şefilor din învăţământul vasluian.

„Am analizat adresa transmisă de ISJ Vaslui cât şi declaraţiile a trei cadre didactice de la unitatea de învăţământ respectivă şi, în consecinţă, am considerat necesar să trimitem, la rândul nostru, luni, o echipă a Prefecturii Vaslui în comuna Griviţa pentru a analiza situaţia de la faţa locului. Ulterior, în funcţie de rezultatul verificărilor, vom decide paşii următori, potrivit cadrului legislativ“, a declarat pentru Mediafax, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Primarul comunei Griviţa, democrat liberala Alina Munteanu, susţine că atât centrala, cât şi gardul şcolii  au fost achiziţionate şi montate cu fonduri de la primărie, fără a şti, însă, să precizeze la cât s-au ridicat toate cheltuielile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite