Am scăpat de zăpadă, dar vine gerul! În judeţul Vaslui, doar 6 drumuri judeţene mai sunt blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii muncesc din greu pentru deblocarea drumurilor
Drumarii muncesc din greu pentru deblocarea drumurilor

Iarna a pus mari probleme şi în judeţul Vaslui.  În continuare, traficul rutier se desfăşoară extrem de greu pe mai multe drumuri judeţene, în timp ce pe drumurile naţionale şi DE 581, circulaţia a revenit la normal.

Drumarii muncesc din greu pe DJ 241 C Dragomireşti-Doagele, DJ 244 E Boţeşti-Micleşti, DJ 244 K Olteneşti-Vineţeşti, DJ 247 Codăeşti-Dăneşti şi DJ 248 Todireşti Rafaila.

Astăzi, cursurile au fost sistate în 48 de unităţi de învăţământ din 17 comune şi, din câte se pare, situaţia se va repeta şi mâine, din cauza atenţionării meteorologilor de ger.

S-a înfiinţat dispeceratul unic ISU-SAJ

Autorităţile au reuşit să pună la punct şi să pornească Dispeceratul Unic Integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă realizat în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui. În felul acesta, solicitările la numărul de urgenţă 112 vor fi gestionate mai uşor, iar timpii de intervenţie vor scădea considerabil.

O atenţie deosebită se va da şi oamenilor străzii, care vor fi cazaţi în centrele speciale din oraşe, iar dacă numărul lor va depăşi capacitatea acestor centre vor fi adăpostiţi în spitale. La Vaslui, municipalitatea a încheiat un protocol cu Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a-i caza pe cei care dorm pe străzi în Secţia de Psihiatrie. 

Atenţionare de ger până sâmbătă

Meteorologii au emis o avertizare de ger valabilă din noaptea de mjoi spre vineri, când se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi. Vremea va fi geroasă şi vineri dimineaţă mai ales în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde temperaturile minime vor coborî până la -15 grade Celsius, înj estul Transilvaniei ajungând şi la -26 de grade Celsius. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite