Alegeri prezidenţiale 2014. Revoluţia votului în cel mai sărac judeţ al ţării: “Bârlădenii au înţeles că puterea e în mâna lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţă ACL Bârlad susţinută de PDL, după turul doi al alegerilor prezidenţiale FOTO Sabina Ghiorghe
Conferinţă ACL Bârlad susţinută de PDL, după turul doi al alegerilor prezidenţiale FOTO Sabina Ghiorghe

Primele reacţii ale politicienilor bârlădeni după turul doi al alegerilor prezidenţiale a venit din partea ACL. Liderii PDL au recunoscut că nu se aşteptau să obţină un număr atat de mare de voturi pentru candidatul Klaus Iohannis

“Am asistat la o adevărată revoluţie a votului. Este pentru prima dată când cetăţeanul a înţeles importanţa votului, a înţeles că puterea e în mâna lui. Asta a dus la un scor enaşteptat pentur Klaus Iohannis la Bârlad, un scor neaşteptat pentru toată lumea. Victoria pe care ar trebui să o sărbătorim nu e a noastră.

victoria omului care a ieşit la vot şi a schimbat faţa României după 25 de ani. Am învins PSD-ul la el acasă. Mulţumesc tuturor celor care nu au plecat în străinătate, ci au rămas în ţara lor. Mulţumesc celor care au ieşit la vot şi mulţumesc diasporei”, a spus Cornel Pleşu, copreşedinte ACL, în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi, 17 noiembrie, la sediul PDL.

Conferinţa a fost susţinută doar de de jumătate din reprezentanţii alianţei la nivel de oraş, respectiv de membrii PDL, nu şi de partenerii din PNL. “Echipa a ştiut să gestioneze campania, însă, reuşita e a cetăţeanului. Omul a răbdat cât a răbdat, prin acest vor a demonstrat că răbdarea a ajuns la sfârşit. Să ne luăm România înapoi din mâinile celor care ne-au amăgit”, a continuat Pleşu.

“Mă înclin în faţa diasporei”

În partea a doua a conferinţei de presă, preşedintele tinerilor PDL, Alex Curelaru, a spus: “Suntem conştienţi că avem o misiune foarte grea, aceea de a nu-i dezamăgi pe cei care ne-au investit prin vot. Mulţumim tuturor celor care au ieşit la vot, în special celor care au votat cu domnul Klaus Iohannis şi a diasporei. Sunteţi adevăraţi eroi şi mă înclin în faţa voastră”.

PSD învins în propria casă

Potrivit rezultatelor turului doi al alegerilor prezidenţiale, multe din secţiile de votare din Bârlad cu tradiţie pentru procentul majoritar de voturi acordate PSD şi-au schimbat opţiunile. La seţiile nr. 60 şi 61 amplasate în incinta Şcolii de muzică, unde votează primarul Constantin Constantinescu, ACL a ieşit majoritar:  la secţia nr. 60, 46.9%-Ponta, 52,09%-Iohannis; la secţia alăturată (61) au votat 46,86% cu candidatul susţinut de PSD şi 53,13% cu cel susţinut de ACL.

La secţiile nr. 80 şi 81 din incinta Casei de Cultură, unde votează Adrian Solomon, preşedintele PSD Bârlad, balanţa a înclinat în favoarea candidatului de dreapta. La secţia 80, 50,06% dintre alegători au votat cu Ponta, ceilalţi, 49,93% cu Iohannis. La secţia învecinată, victoria ACL a fost clară: 55,85% - Iohannis şi 44,14% - Ponta.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite