Adolescentul care a abuzat o copilă la câteva luni după ce a tâlhărit o octogenară pentru 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arestat FOTO Adevărul
Arestat FOTO Adevărul

Magistraţii Judecătoriei Bârlad au dispus arestarea preventivă a lui Mihai-Alexandru Ignat (18 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu minor

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Murgeni, judeţul Vaslui, l-au reţinut pe un adolescent pe 19 mai, la numai două luni după ce a fost eliberat dintr-un arest preventiv mai lung, de şase luni de zile.

Mihai-Alexandru Ignat (18 ani), domiciliat în Cârja, suburbie a oraşului Murgeni, va petrece următoarele 30 de zile în arest, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu minor.

În acest an, inculpatul a stat în libertate numai două luni, după ce i-au fost aplicate consecutiv şase mandate de arestare preventivă pentru o faptă comisă în toamna anului trecut, când avea doar 17 ani. Mihai-Alexandru Ignat a fost arestat preventiv pe 19 octombrie 2015 după ce în noaptea de 18/19 octombrie a tâlhărit o bătrână în propria casă. Adolescentul ştia că femeia de 81 de ani locuia singură. A intrat în curtea ei, a desfăcut becul care ilumina curtea, apoi a forţat uşa de la intrare. A găsit 100 de lei în sertarul unui dulăpior, moment în care bătrâna a dat peste el şi a început să strige după ajutor. Acesta a scos un cuţit din buzunar şi a ameninţat-o, apoi a dispărut în noapte.

Victima a cerut ajutorul vecinilor care au sunat imediat la 112. Poliţiştii l-au identificat după câteva ore.

Ignat a fost condamnat pe 12 aprilie pentru furt calificat, distrugere şi tâlhărie. Magistraţii Judecătoriei Bârlad au aplicat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de doi ani şi obligaţia de plată a sumei de 2.000 de lei cheltuieli judiciare. Măsura nu este definitivă, fiind formulat apel al Curtea de Apel Iaşi.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite