Accident violent la Bârlad: un tir condus de un şofer beat-criţă a intrat într-un autobuz plin cu călători

0
0

Un grav accident rutier a avut loc luni, 31 august, pe principala arteră a municiului Bârlad, în zona cinematografului din localitate.

Accidentul a avut loc în apropierea unei staţii de autobuz, pe sensul de mers Bârlad către Tecuci. Autobuzul societăţii de transport public tocmai părăsise staţia şi se deplasa pe banda întâi. 

Pe banda a doua a aceluiaşi sens de mers circula un tir, condus de un bărbat de 44 de ani din Bârlad. La un moment dat, şoferul autotrenului a încercat să facă un viraj la dreapta pentru a pătrunde pe o stradă secundară însă a intrat direct în autobuzul care se deplasa regulamentar. 

Poliţiştii sosiţi la faţa locului aveau să descopere şi motivul pentru care şoferul tirului nu a observat autobuzul: se afla într-o avansată stare de ebrietate.

Bărbatul emana halenă alcoolică, iar în urma testării alcoolscopice s-a constatat că avea 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul şoferului de autobuz, rezultatul testării a fost negativ.

Şoferul tirului a refuzat să fie condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz de prelevare a mostrelor biologice.  

În momentul producerii accidentului, în autobuz se aflau 20 de călători, însă niciunul nu a fost rănit. Autobuzul a fost grav avariat, partea din faţă fiind distrusă în totalitate.

Imagine indisponibilă
Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri