Accident mortal în judeţul Vaslui. Şoferul, un tânăr de etnie romă , a fugit de la locul faptei, incendiind maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul a avut loc pe DN 15 D, pe raza localităţii Dumeşti. Victima, un bărbat de 50 ani a fost târâtă 850 de metri, fiind găsită decedată pe carosabil de câţiva localnici. Şoferul, un tânăr de 28 ani, de etnie romă, a fost găsit de poliţiăti după nouă ore, în prezent fiind audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Luni seara, poliţiştii vasluieni au fost sesizaţi cu DN 15 D, în comuna Dumeşti, pe partea carosabilă, se află o persoană decedată. Deplasaţi la faţa locului, s-a constatat că victima, un bărbat în vârstă de 50 ani, din localitate, a fost victima unui accident rutier, conducătorul auto implicat în accident, fugind de la locul faptei. 

În vederea identificării acestuia, s-a constituit o echipă de cercetare la faţa locului complexă, formată din 20 de poliţişti rutieri, de acţiuni speciale şi de ordine publică, sub coordonarea adjunctului inspectorului şef al poliţiei judeţene. Aceştia au instituit filtre rutiere şi au  efectuat cercetări pe raza comunelor şi judeţelor învecinate, timp de aproximativ nouă ore. Au reuşit identificarea conducătorului auto care a provocat accidentul, un tânăr în vârstă de 28 ani, din comuna Băceşti.

image

În cursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că tânârul de 28 ani, în timp ce conducea un autoturism cu volan pe partea dreaptă pe DN 15 D, în localitatea Dumeşti, a acroşat victima, pe care a târât-o pe o distanţă de aproximativ 850 metri. Ulterior, a părăsit locul accidentului fără a anunţa organele de poliţie cu privire la producerea acestuia. S-a deplasat cu autoturismul pe raza comunei Roşiori, din judeţul Bacău, unde a incendiat autovehiculul, în vederea distrugerii urmelor accidentului. Acesta a ars în totalitate şi a fost găsit de către poliţiştii vasluieni într-o văgăună.”, a precizat Alina Tonică, responsabil mass media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al IPJ Vaslui. 

Identificat la nouă ore după producerea accidentului, şoferul a fost testat cu etilotestul, însă rezultatul a fost negativ. A fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă în vederea recoltării probelor bilogice. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei. Bărbatul este audiat la Parchetul de pe lângă judecătoria Vaslui, unde s-au adunat mai multe persoane de etnie romă, rude ale acestuia. Tatăl şoferului susţine că fiul său s-a speriat şi de accea a recurs la acest gest. A invocat şi că se afla într-o stare emoţională deosebită, având în vedere că în urmă cu câteva zile îşi înmormântase mama.

Citeşte şi:  Minor accidentat în faţa Primăriei Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite