Abandonați de mamă. O femeie din Vaslui și-a lăsat doi dintre copii la o vecină și a plecat de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 24 de ani, din localitatea vasluiană Cristeşti, este dată dispărută de familie. Femeia și-a abandonat doi dintre copii, gemeni în vârstă de un an şi jumătate şi a plecat de acasă cu o altă fetiţă de-a ei, în vârstă de doi ani şi jumătate.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, mama celor doi copii abandonaţi a fost văzută ultima dată, vineri dimineaţă, când i-a spus unei vecine, în grija cărora a lăsat gemenii, că merge până în municipiul Bârlad ca să-şi reînnoiască actul de identitate, scrie Mediafax.

Întrucât tânăra nu s-a mai întors acasă, vecina acesteia l-a sunat în după-amiaza aceleiaşi zile pe tatăl copiilor, aflat la muncă în judeţul Timiş, spunându-i că soţia lui nu răspunde la telefon.

Speriat, bărbatul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a cerut sprijinul poliţiştilor care, de trei zile, o caută de tânăra de 24 de ani, dispărută de la domiciliu cu un alt copil, o fetiţă de doi ani şi jumătate.

"Poliţiştii de la Postul de Poliţie Puieşti au mers la domiciliul indicat de bărbat, unde gemenii au fost găsiţi împreună cu femeia în grija cărora fuseseră lăsaţi. În acea seară, copiii au dormit la o mătuşă de-a lor din sat, iar a doua zi s-a luat legătura cu reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui în vederea preluării gemenilor. În ceea ce o priveşte pe mama copiilor, aceasta nu a luat legătura cu niciunul din membrii familiei, fiind în continuare căutată de către poliţişti", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

În prezent, gemenii se află internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, unde vor beneficia de îngrijire până la găsirea mamei.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite