16 persone intoxicate cu salmonela, după ce au participat la un praznic în Vaslui. Trei dintre pacienţi internaţi la terapie intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă după ce 16 persoane au ajuns la spital, după ce au participat la un praznic. Probele de laborator au indicat că pacienţii s-au intoxicat cu salmonela.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui, 16 persoane au ajuns la spital, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiilor alimentare. 12 pacienţi sunt în prezent internaţi în Secţia Boli Infecţioase, iar alţi trei, în stare la gravă, la Anestezie şi Terapie Intensivă. Un singur pacient, aflat în stare bună, a fost externat.

Pacienţii au declarat cadrelor medicale că au participat la un praznic organizat la un restaurant din municipiul Vaslui şi suspectează că borşul cu perişoare ar fi cauza îmbolnăvirii.

Reprezentanţii restaurantului susţin că toate preparatele servite la praznic au fost gătite în condiţii de siguranţă, invocând că de fapt oamenii s-ar fi îmbolnăvit de la coliva pe care familia organizatoare ar fi adus-o de acasă.

DSP Vaslui a declanşat o anchetă, fiind ridicate mai multe probe de la restaurnatul incriminat. Deocamdată, singura confirmare a probelor de laborator a parvenit în cazul probelor recoltate de pacienţi, în cazul tuturor fiind identificată salmonella.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite