VIDEO Vile, maşini de lux şi bijuterii pentru proxeneţii mehedinţeni din banii obţinuţi de prostituate în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 2007-2012 bărbaţii au racolat, transportat şi exploatat sexual în Franta tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 30 ani, iar cu banii obţinuţi şi-au achiziţionat în Romania imobile, autoturisme de lux şi bijuterii

Proxeneţii reţinuţi, ieri, au ademenit zeci de tinere cu slujbe bine plătite în străinătate. Fetele au ajuns în schimb să se prostituieze la marginea unei păduri din localitatea franceză Saint-Germain-en –Laye.

Filiera era bine organizată. Unii racolau tinerele, le trimiteau pentru început în Italia sau Spania, unde erau deposedate de documente şi acolo învăţau „meserie”.

Cele care se împotriveau erau convinse cu forţa că altă scăpare nu au. Fetele ajungeau apoi în Franţa unde produceau şi trimiteau proxeneţilor din Mehedinţi sume mari de bani. Banii obtinuţi în Franta, erau trimişi în România prin Western Union şi firme de curierat. Cercetările efectuate asupra mişcărilor financiare efectuate de diferite fete către România au scos la iveala importante mişcări de sume de bani, în sumă totală de peste 400.000 euro.

O delegaţie de poliţişti francezi, cu sprijinul S.I.P.I.Mehedinţi, S.C.C.O. Gorj, I.P.J. Mehedinţi, I.P.J. Gorj şi B.Z.O.I.-D.S.O.I., sub directa coordonare şi supraveghere a procurorului D.I.I.C.O.T.-B.T Mehedinţi, au executat patru percheziţii domiciliare la locuinţele celor trei proxeneţi din Drobeta Turnu Severin şi la doua hoteluri din Franţa, unde erau cazate tinere exploatate sexual, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani care acţiona în Romania şi Franţa.

„Totodată, în cauză au fost puse în executare un numar de 11 mandate de aducere emise de D.I.I.CăO.T.-B.t. Mehedinţi privind persoane care au aderarat şi sprijinit acest grup infracţional organizat”, au declarat ofiţerii SCCO Mehedinţi.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea cercetărilor trei autoturisme de lux ( Maserati, BMW seria 6 si Mercedes S Classe), bijuterii din aur, documente, înscrisuri, un dispozitiv cu şoc electric, două macete, un cuţit şi o bâtă de baseball, iar în Franţa au fost identificate mai multe tinere care au fost conduse la organele de poliţie pentru audieri.

Cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii B.C.C.O.Craiova - S.C.C.O. MH în cooperare cu poliţiştii francezi, au stabilit faptul că, în perioada 2007-2012 bărbaţii au racolat, transportat şi exploatat sexual în Franta, tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 30 ani, iar cu banii obţinuţi şi-au achiziţionat în Romania imobile, autoturisme de lux şi bijuterii.

În urma probatoriului administrat, a fost emis mandat european de arestare pentru liderul grupării urmând ca faţa de celelalte persoane să fie luate măsuri legale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite