VIDEO Câţi bani se câştigă din contrabanda cu ţigări. Tir burduşit cu ţigări, depistat de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tirul în care se aflau ascunse ţigările FOTO STPF Mehedinţi
Tirul în care se aflau ascunse ţigările FOTO STPF Mehedinţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au descoperit, ascunse în remorca unui autocamion condus de un cetăţean sârb, cantitatea de 110.697 pachete cu ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, pe care bărbatul intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În data de 7 mai a.c., la ora 10.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul sârb C.N., în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion cu remorcă marca Scania, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleţi cu vată minerală şi cărămidă, din Serbia pentru o societate comercială din România.

Ascunse prin metoda „capac”

”Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat faptul că remorca nu avea aplicat sigiliu vamal, iar în interiorul acesteia au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, mai multe cutii de carton ce conţineau ţigări fără timbru fiscal”, spune Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Persoana în cauză şi ansamblul auto au fost preluate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, în vederea inventarierii încărcăturii, dosar instrumentat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Aproape 200.000 de euro, ridicaţi

În continuarea cercetărilor, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, începând cu ora 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de percheziţie auto.

În urma percheziţiei unuia dintre autoturisme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 190.835 euro şi 10.000 de lei, iar proprietarul acestuia, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin a fost adus cu mandat la sediul instituţiei, pentru cercetări.

tigari de contrabanda FOTO STPF Mehedinti

FOTO Ţigările confiscate, în curtea Poliţiei de Frontieră Mehedinţi 

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea totală de 110.697 pachete cu ţigări, diverse mărci. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cei doi bărbaţi, cetăţeanul sârb şi cetăţeanul român, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.
 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite