VIDEO Bacalaureat 2017 Mehedinţi. Elev: „Cel puţin la profilul real nu au dat prea complicat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii mari astăzi pentru elevii de la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica, unul din liceele de top din Drobeta Turnu Severin, care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2017, dar mai ales în rândul părinţilor care au preferat să vină la şcoală.

Canicula, dar mai ales emoţiile i-au copleşit astăzi pe părinţii care aşteptau în părculeţul din faţa Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica din Drobeta Turnu Severin. Au vise mari pentru copiii lor şi îşi doresc să treacă cu bine peste examenul maturităţii.

“Nu puteam să stau acasă, am preferat să vin aici, mai stau cu alte mămici de vorbă şi timpul trece parcă mai uşor. Ne rugăm pentru copiii noştri, sperăm să obţină note bune”, spune o doamnă care îşi aşteaptă cu sufletul la gură să iasă fiica sa din sala de examen.

Alături de părinţi sunt şi câţiva profesori ai colegiului care au ţinut să fie prezenţi în mijlocul acestora pentru a-i încuraja. "Sunt copiii buni, muncitori şi foarte responsabili în acest liceu. Am mare încredere în ei că vor obţine note bune", îi spune un profesor unei mămici.

Puţin după ora 11,00, încep să iasă din sala de examen primii elevi. Sunt de la Real, evident. Părinţii curioşi sar pe ei, îi sufocă cu întrebările, apoi respiră uşuraţi.

Elevii Colegiului National Gheorghe Titeica din Turnu Severin, la iesire din sala de examen 

„Stai liniştită, că am scris şapte pagini în total, mă doare mâna de la atâta scris, o să iau o notă bună. Mi-a picat exact ce ştiam mai bine”, îi spune un  elev mamei sale, care era extrem de agitată.

„Mie mi s-au părut foarte uşoare subiectele, era fix ce am repetat de dimineaţă, eu am ales <<Moara cu noroc>>”, ne-a spus Ionică Alexandra Gabriela, elevă la Ţiţeica, profil real.
image

„Subiectele au fost destul de accesibile, dacă ştii despre ce e vorba poţi să faci, cel puţin la profilul real nu au dat prea complicat. Pe toate subiectele le-am făcut la fel, nu mi-au ridicat foarte multe dificultăţi. Nu mă aştept la nota 10, dar peste 8”, a spus elevul Ionel Bobia.

Cum prima probă a trecut, elevii se gândesc deja la următoarele două şi evident mai departe la facultatea pe care îşi doresc să o urmeze.

Mulţi dintre cei care au susţinut astăzi examenul de bacalaureat ne-au spus că vor merge mai departe la Politehnică, fie la Tumişoara sau Bucureşti, iar o altă opţiune este Medicina. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite