Tutungerie ilegală în apartamentul unei severinence. Poliţia de Frontieră i-a stricat afacerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Drobeta Turnu Severin este cercetată penal de poliţia de frontieră după ce la domiciliul său oamenii legii au descoperit o adevărată tutungerie. Clienţii acesteia aveau de unde alege, femeia având la vânzare de la cele mai ieftine mărci de ţigarete până la cele mai scumpe.

Afacerile Victoriei P., de 52 de ani, din Turnu Severin, îi mergeau destul de bine până când pe fir a intrat poliţia de frontieră, care a obţinut o autorizaţie de percheziţie emisă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

„În urma unor acţiuni de supraveghere operativă poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări şi produse accizabile deţinute în afara antrepozitului fiscal de persoane cunoscute cu preocupări infracţionale”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.  

Astfel, la percheziţia efectuată la domiciliul acesteia,  poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 957 pachete cu ţigări de contrabandă mărcile Pall Mall, Winston, Code, Monus, Marble, Clasic, MC Slim, Lucky Strike, Ashima, LD, Marlboro, 57 Filter, Fast şi Viceroy şi 6 litri de alcool. Femeia, care locuia în cartierul Crihala, avea şi un carneţel în care erau trecute persoanele care cumpărau ţigări pe datorie. Cantitatea de marfă în valoare de 4.020 de lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Acum, P. Victoria este cercetată  sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.             

În alte patru acţiuni  de combatere a fenomenului de contrabandă desfăşurate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali  din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II au fost decoperite ascunse în portiere, semiaripi şi rezervoarele autoturismelor cantitatea de 1.443 pachete de ţigări de provenienţă sârbească. Autoturismele erau conduse de patru cetăţeni români. Cele patru persoane au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 5000 şi 20000 de lei şi confiscarea cantităţilor de ţigări.

        

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite