Turnu Severin: Măsuri de securitate sporite la meciul dintre FC Universitatea Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii vor asigura ordinea la evenimentele sportive
Jandarmii vor asigura ordinea la evenimentele sportive

Peste 250 de jandarmi din Mehedinţi asigură, astăzi, măsurile de ordine şi siguranţă publică la  meciul de fotbal între echipele FC Universitatea Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş, din cadrul etapei a XIX a Ligii I de fotbal, ediţia  2009-2010. Partida se va disputa pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 14.00.

Jandarmii anunţă că vor acţiona pentru prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii şi siguranţei publice înaintea începerii meciului, pe timpul desfăşurării acestei partide, precum şi după terminarea partidei de fotbal care este caracterizată ca fiind una cu grad ridicat de risc.   
     
Obligaţiile pe care le au suporterii sunt următoarele:

- să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare către/ de la locurile de desfăşurare a competiţiilor şi jocurilor sportive, în apropierea şi în interiorul bazelor sportive.

- la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate precum şi materialele de publicitate vizuală aflate aflate asupra lor.

- spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor, efectuat de personalul de ordine şi siguranţă, sau celui care săvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravenţională în legătură cu competiţia sau jocul sportiv, nu i se permite accesul în arena sportivă.

 -se va interzice accesul pe stadion a persoanelor în stare de ebrietate, care au asupra lor băuturi alcoolice sau obiecte periculoase, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă, ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

 -spectatorilor le este interzis să introducă sau să încerce introducerea în arena sportivă a armelor şi muniţiilor de orice fel , făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive sau iritant lacrimogene sau alte asemenea obiecte fabricate ori confecţionate anume pentru tăiere sau lovire.

 -este interzisă escaladarea gardurilor care delimitează spaţiul de jocsau gardurile interioare de separare a sectoarelor , aruncarea asupra celorlalţi spectatori , oficiali sau jucători  precum şi în direcţia suprafeţei de joc  cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive care murdăresc.  

Încălcarea acestor reguli atrage după caz răspunderea civilă, contraventionala sau penală, nerespectarea faptelor prevăzute mai sus se sancţionează cu amendă de la 80 la 3000 lei,  după caz.

Conform prevederilor Legii 60/91, în ziua disputării partidei de fotbal se va interzice comercializarea băuturilor alcoolice în imediata apropiere a arenei sportive şi în zonele adiacente acesteia.

De asemenea, posesorii autoturismelor sunt rugaţi să-şi ia toate măsurile, întrucât va fi restricţionat traficul auto pe străzile din imediata apropiere stadionului, dar şi parcarea autovehiculelor în zona Pieţei Meva  şi a stadionului Municipal înainte,  pe timpul şi după desfăşurarea competiţiei, între orele 09,00-17.00.

Jandarmeria face apel către toţi suporterii şi participanţii la această competiţie să se comporte civilizat şi să se manifeste în spirit fair-play. "Împotriva celor care intenţionează să provoace incidente vor fi aplicate ferm măsurile pentru combaterea actelor de violenţă şi nu vor fi tolerate manifestările care încalcă ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor", a spus lt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite