Turnu Severin: Jandarmii şi poliţiştii de frontieră, instruiţi să asigure primul ajutor în caz de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii mehedinţeni, dar şi poliţiştii de frontieră se pregătesc să intervină pentru acordarea primului ajutor.

La sediul Jandarmeriei Mehedinţi s-a desfăşurat, în acest weekend, un curs organizat de Crucea Roşie.

Oamenilor legii li s-a explicat cum să intervină în cazul evenimentelor soldate cu victime.

“Considerăm că am primit informaţii utile. Este foarte important să fim în măsură oricând să acordăm primul ajutor în caz de urgenţă medicală”, ne-a spus cpt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mehedinţi, dar şi cursant.Cursul de pregătire este organizat de Crucea Roşie Mehedinţi, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi.

 “Sunt dornici să înveţe aceste noţiuni şi este foarte bine, pentru că la un moment dat, în viaţă, chiar şi dânşii pot să ofere primul ajutor unui prieten, unei rude, dar mai ales- prin natura serviciului- colegilor sau oricăror alte persoane lângă care se află”, ne-a spus dr. Cristiana Chiriloiu, instructorul DSP Mehedinţi. 

Cursdul face parte dintr-un proiect internaţional, finanţat de Crucea Roşie norvegiană. “Noi derulăm acest curs din ianuarie.

image

Trebuie să pregătim, pentru acordarea primului ajutor, peste 100 de voluntari, care să fie şi voluntari ai Crucii Roşii, atunci când situaţia o impune şi e nevoie pentru intervenţie”, a precizat Elena Coardă, director la Crucea Roşie Mehedinţi.    

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite