Turnu Severin: Fabrica de lapte, redeschisă doar după o igenizare totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul săptămânii, specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare Mehedinţi au închis fabrica de lapte. Întreprinderea a intrat de urgenţă în renovare, pentru a-şi putea relua activitatea.

În luna aprilie, corpul de control format din specialişti ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, au făcut o vizită la fabrica de lapte din Drobeta Turnu Severin unde au identificat unele nereguli. În urma vizitei, inspectorii au acordat termen până la 6 iulie angajaţilor fabricii de lapte să remedieze problemele existente. La 31 mai, fabirca de lapte a primit o nouă vizită  a reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, dar de această dată împreună cu prefectul Ion Mâţu. În urma celei de-a doua vizite s-a hotărât închiderea societăţii până la remedierea situaţiei.

Rezultatele probelor, săptămâna viitoare
“În urma primei vizite a celor de la DSVSA s-au găsit urme pe pereţi de vopsea lavabilă exfoliată şi ni s-a dat un termen pentru remediere, termen pe care l-am fi respectat, societatea încheind şi un contract de salubrizare cu o firmă de construcţii din Craiova numai că firma nu îşi începuse activitatea., întrucât avea alte contracte de onorat  înaintea firmei noastre. La a doua vizită nu s-au găsit alte deficienţe faţă de cele anterioare şi, totuşi,  fabrica de lapte a fost închisă, chiar dacă exista un termen până la remedierea acestora.” afirmă Chirfot Viorel, director economic al întreprinderii de industrializare a laptelui.

După al doilea control au început lucrările de igenizare, la sfârşitul acestei săptămâni urmând a fi gata, iar de săptămâna viitoare reprezentanţii fabricii speră să îşi reia activitatea.

"Am primit multe sesizari despre calitatea laptelui si a produselor din lapte de la SCIL Drobeta Turnu Severin. Am hotarat efectuarea unui control complex si recoltarea probelor pentru analiza. Echipele de control de la Directia Sanitar Veterinara si Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor au descoperit multe nereguli, in special incalcari ale normelor de igiena. Inspectorii celor doua institutii au hotarat suspendarea activitatii societatii pana la remedierea deficientelor constatate. Nu voi face niciun fel de concesie atunci cand in joc este sanatatea populatiei, mai ales ca in acest caz este vorba de sanatatea miilor de elevi care primesc prin Programul national laptele si cornul lapte de consum in fiecare zi. Astept si rezultatul analizelor, rezultat pe care il voi face public. " declară prefectul Ion Mâţu.

Secţia de producţie a fost închisă, dar în privinţa produselor nu s-a dat încă un verdict.

„Într-adevăr la fabrica de lapte am găsit condiţii insalubre şi fabrica a trebuit să fie închisă. Însă în privinţa produselor nu ne putem pronunţa. S-au luat probe iar rezultatele le vom afla cel mai devreme miercurea viitoare.
” spune Mariţoiu Traian, şef al serviciului de inspecţii DSVSA

Programul Laptele şi cornul
Întreprinderea de comercializare a laptelui din Drobeta-Turnu-Severin este singura unitate din judeţ cuprinsă în programul guvernamental „Cornul şi laptele”. Aceasta distribuie numai laptele bătut şi caşcavalul. Laptele dulce este distribuit de o altă firma, Sim, iar brânza topită de celebra fimra Hochland.” Chiar dacă în interviu, domnul prefect a spus că sunt sesizări pentru laptele dat în programul laptele şi cornul, vă aduc la cunoştinţă că laptele dat în program este al firmei Sim, fabirca noastră dă numai caşcaval şi lapte bătut.” a ţinut să precizeze directorul firmei de lapte, Chirfot Viorel

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite