Turnu Severin: Alexandru Burcu, liceanul pasionat de arta iluzionismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Burcu
Alexandru Burcu

Tânărul fascinat de magie îşi petrece mai tot timpul liber exersând şi învăţând trucuri noi, cu care îşi uimeşte asistenţa

Alexandru este talentat în iluzionism, domeniu pentru care a manisfestat interes încă din copilărie. Totul a pornit în glumă, în urmă cu un an, dar în prezent tânărul cunoaşte peste 20 de trucuri pe care le foloseşte atunci când vrea să îşi distreze prietenii.

„Într-o zi a venit în clasă un coleg nou. El a făcut un truc, iar eu, începând din ziua respectivă, m-am hotărât să exersez şi mi-am cumpărat cărţi. Am început să le arăt colegilor ce ştiu, am văzut că sunt interesaţi şi am continuat. Am învăţat trucurile singur sau cu ajutorul tutorialelor. E plăcut să te simţi în centrul atenţiei, dar şi mai plăcut este să vezi oamenii zâmbind“, ne spune Alexandru.

Colecţionează cărţi de joc

Captivat de lumea magiei, micul iluzionist petrece deseori chiar şi zece ore la calculator pentru a se perfecţiona, dar şi pentru că lumea virtuală reprezintă, de asemenea, o pasiune de-a lui.

În eforturile sale de a se documenta despre iluzionism, Alexandru  a început să colecţioneze cărţi de joc, iar în prezent deţine 11 pachete, în care a investit în jur de 400 de lei din banii săi de buzunar.

Pentru a nu-şi pierde îndemânarea, exersează zilnic şi este mereu la curent cu noutăţile.

Ambiţios şi perseverent, acesta a mai spus că nu se dă bătut şi nu renunţă atunci când trucurile nu îi reuşesc, pentru unele fiind nevoit să repete săptămâni întregi. Nici măcar faptul că tatăl său nu a privit cu ochi buni aceste aptitudini nu l-a determinat să renunţe.

La şcoală este printre primii din clasă, având doar note foarte bune. Cu toate că, momentan, cărţile de joc sunt principala sa atracţie, în viitor tânărul are de gând să urmeze o carieră în domeniul construcţiilor.

Care sunt materiile tale preferate?
Matematica şi informatica sunt favoritele mele. Probabil şi pentru faptul că trucurile se bazează pe logică. Nu este tocmai uşor, toate astea necesită pasiune, îndemânare şi foarte multă răbdare. De asemenea, este important să captivezi atenţia spectatorilor.

Cum ai ajuns să-ţi doreşti o carieră în construcţii?
Îmi place, sunt atras de domeniu. De asemenea, consider că este o meserie de viitor, bănoasă. Probabil  trucurile vor rămâne la nivel de hobby. Nu intenţionez să fac o carieră din asta, cel puţin nu acum, dar nu se ştie niciodată.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite