Turnu Severin: 5000 de pachete de ţigări netimbrate, confiscate în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficanţii de ţigări au devenit imuni la sancţiuni. Înăsprirea controalelor la frontieră îi determină să se reorienteze şi să-şi înmulţească veniturile. Ultima captură a poliţiştilor de frontieră din Mehedinţi a fost sâmbătă seară, când au fost găsite, în trafic, 5000 de pachete de ţigări netimbrate. 

Dacă unii încearcă să găsească fel şi fel de metode de a intra în ţară, prin vama Porţile de Fier I, cu ţigări netimbrate, alţii consideră că e mult mai uşor să le cumpere din vestul ţării. Numai că, din păcate, nu scapă de vigilenţa poliţiştilor de frontieră. Ultimele 5.000 pachete de ţigări au fost găsite sâmbătă seară, în trafic, pe relaţia Orşova- Severin. „3500 de pachete aparţineau unui tânăr din Severin, care nu avea documente de provenienţă a mărfii şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din Mehedinţi. Alte 1500 de pachete au fost confiscate în Gura Văii, transportate fiind de alţi trei severineni”, ne-a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.  

Amendă de 1000 lei şi ţigările confiscate
Având informaţii că se ocupă cu traficul de ţigări netimbrate, oamenii legii l-au oprit, în trafic, la un filtru organizat, la intrarea în municipiul Orşova, pe C. Adrian (32 ani). La controlul autoturismului, au fost găsite ţigările marca "Marble" şi "Burton", pentru care tânărul nu avea acte de provenienţă. El  susţine că a cumpărat  ţigările din localităţi din vestul ţării, cu scopul de a le comercializa în satele şi comunele din Mehedinţi.

Tot în trafic au fost găsite şi celelalte 1500 de pachete de ţigări. „Fiecare din cei patru severineni a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 1000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5000 euro a fost confiscată”, a adăugat cms. Şef Valeriu Pera.

În primele patru luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au confiscat peste 280.000 pachete de ţigări.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite