Sute de pensionari s-au călcat în picioare pentru un pachet cu alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pensionarii s-au luptat pentru un pachet cu alimente
pensionarii s-au luptat pentru un pachet cu alimente

Sute de pensionari din Drobeta Turnu Severin s-au călcat astăzi în picioare pentru a pune mâna pe un pachet cu alimente oferit de autorităţile locale.

În fiecare an aceste pachete erau oferite pensionarilor în data de 1 octombrie atunci când se sărbătoreşte Ziua Persoanelor Vârstnice. Numai că luni, sutele de pensionari care s-au strâns la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin au plecat acasă cu mâna goală întrucât preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, care promisese că va oferi 400 de pachete nu s-a ţinut de cuvânt.

Dându-şi seama că gestul său va fi taxat la alegerile care se apropie, Adrian Duicu, care este şi preşedintele PSD Mehedinţi, s-a mobilizat şi a oferit astăzi circa 1000 de pachete cu alimente.

Pensionarii au venit încă de la primele ore ale dimineţii la Sala Polivalentă din Turnu Severin, unde li s-a comunicat de către conducerile sindicatelor de pensionari că se vor oferi aceste pachete. Şi de această dată, aceştia au luat cu asalt intrările, de frică că nu vor prinde un loc în sală. „Am o pensie de 600 de lei, dar sunt văduvă şi mă descurc greu. Am fost şi luni la Casa Tineretului, s-au spart geamuri. Măcar azi să iau şi eu un pachet", a spus o pensionară.

Din cauza aglomeraţiei şi îmbulzelii, o pensionară a leşinat şi imediat a fost chemat de un echipaj de la Ambulanţă . Deşi nu se mai putea ţine pe picioare, pensionara refuza cu îndârjire să meargă la spital întrucât vroia să primească un pachet cu alimente.

o pensionară a leşinat din cauza îmbulzelii

Episodul cu îmbulzeala s-a repetat însă atunci când membrii PSD au început să împartă pachetele. Sute de alţi pensionari care au rămas pe afară întrucât sindicatele la care sunt membri nu îi trecuseră pe liste au forţat intrările în sala polivalentă şi au pătruns în interior. „Şi noi avem dreptul la un pachet, şi noi plătim cotizaţie la sindicat. De ce se face diferenţă între noi?", striga revoltată o doamnă.

Depăşiţi de situaţie, poliţiştii locali nu au făcut faţă valului de pensionari care năvăliseră în sală. Aşa că la faţa locului au sosit mai multe echipaje de la Jandarmerie.

„Poliţia comunitară pe care o plăteşte Gherghe (n.r. primarul Severinului) trebuia să impună ordine şi nu ar fi fost haosul ăsta. Nu am reuşit nici acum să iau un pachet şi am fost şi luni minţită, şi azi minţită. Şi tot aşa minţită de 22 de ani", a spus o pensionară din Turnu Severin.  

Cei care au reuşit să pună mâna pe un pachet au primit o sticlă de ulei, o pungă de zahăr, una de orez şi una de făină, ceea ce în lei nu depăşeşte 20 de lei. Cu alte cuvinte, preşedintele PSD Mehedinţi a trebuit să cheltuiască circa 20.000 de lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite