Români reţinuţi pentru furturi de panouri fotovoltaice din Italia de peste 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma cooperări dintre poliţiştii români, italieni, germani şi suedezi, a fost destructurată o grupare infracţională transfrontalieră specializată în furturi de panouri fotovoltaice de pe teritoriul Italiei.

În perioada 23 – 27 octombrie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Mehedinţi şi I.P.J. Gorj, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în colaborare cu autorităţile judiciare italiene, au investigat activitatea ilicită a unei grupări infracţionale transfrontaliere bănuite de furturi de panouri fotovoltaice din Italia.

Bunurile provenite din activitatea ilicită, derulată în perioada 2016-2017, ar fi fost valorificate în România, prejudiciul cauzat fiind de peste 300.000 de euro.

În urma schimbului de date operative între autorităţile române şi italiene au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare emise pe numele unor cetăţeni români cu domiciliul pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj şi 4 mandate de percheziţie domiciliară în baza cererii de asistenţă judiciară internaţională.

În urma a 4 percheziţii efectuate în Mehedinţi, la data de 25 octombrie a.c., poliţiştii au depistat şi ridicat mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din furturi comise pe teritoriul Italiei sau al altor state membre ale Uniunii Europene.

Au fost reţinute patru persoane, urmând ca acestea să fie prezentate în vederea predării către autorităţile italiene.

În urma exploatării cu operativitate a datelor şi informaţiilor obţinute de autorităţile române, pe teritoriul Italiei şi Germaniei au fost depistate şi reţinute alte două persoane, iar o a treia persoană a fost arestată pe teritoriul Suediei.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite