Razie de proporţii în Turnu Severin/ Trei tineri, prinşi cu 9 bucăţi de cale ferată în maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Severinul a fost împânzit, sâmbătă, de poliţişti. Au fost făcute două percheziţii domiciliare şi peste 160 de controale în Piaţa Mircea şi Târgul „Veterani“. În acţiune, au fost angrenaţi peste 135 de poliţişti, 16 echipaje auto şi mai multe patrule pedestre, sprijiniţi de efective ale Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Poliţiei Locale. 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii ai formaţiunilor de Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, ordine Publică şi Rutieră, sprijiniţi de colegii de la Intervenţie Rapidă au desfăşurat, sâmbătă, o razie de amploare în Severin.

Au fost făcute două percheziţii domiciliare şi peste 160 de controale în Piaţa Mircea şi Târgul „Veterani“.

Au fost identificate 10 persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni, iar în Târgul Veterani- o minoră de 15 ani, din Severin, dispărută de la domiciliu încă de joi, ea fiind încredinţată imediat familiei.

Tot sâmbătă, a fost identificat şi un tânăr care deţinea, ilegal, acasă, un pistol cu bile de cauciuc calibru 10x22T şi cu care, potrivit poliţiştilor, efectuase uz de armă fără drept în perioada decembrie 2010-ianuarie 2011.

“Faţă de persoana în cauză s-au întocmit acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi uz fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării”, a precizat inspectorul principal Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

VEZI AICI FOTOGRAFII DE LA ACŢIUNE

Prinşi cu bucăţile de cale ferată în maşină
În timpul raziei, pe mâna oamenilor legii au ajuns şi trei tineri din Orşova care transportau, într-o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, nouă segmente de cale ferată, cu lungimea de aproximativ 3 m fiecare şi cu o greutate de circa 1.600 kg.

Din primele verificări a rezultat că acestea au fost furate, în cursul nopţii precedente, de la o cale ferată dezafectată aparţinând CFR, tronsonul Topleţ- Băile Herculane.

Alături de G. Sorin (25 ani), în maşină se mai aflau şi M. Samuel şi M. Pavel, toţi din Orşova. „Au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca dosarul să fie declinat, iar cercetările să fie continuate de Postul de poliţie TF Topleţ”, a adăpugat precizat inspectorul principal Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.



În aceeaşi zi, poliţiştii i-au făcut cadou, o noapte de arest, unui tânăr suspectat de comiterea mai multor furturi din magazine şi locuinţe, urmând a fi prezentat instenţei cu propunere de arestare preventivă.

image

Potrivit IPJ Mehedinţi, împreună cu alte persoane, tânărul de 35 de ani a furat bunuri în valoare de 10.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70% şi restituit părţilor vătămate, iar la percheziţia domiciliară a acestuia, oamenii legii au găsit şi un cartuş calibru 7,65 mm incripţionat AKM, o cagulă şi alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată. 

Producătorii din Piaţa Mircea, controlaţi de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor (Foto jos)

image

95 de producători agricoli, controlaţi în piaţă

În Piaţa Mircea şi Târgul „Veterani”, două locaţii aglomerate din Severin, au fost legitimate 866 de persoane, controlate 453 de autovehicule şi aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.573 lei.

Totodată, au fost verificaţi 95 de producători agricoli, 47 de agenţi economici şi 20 de unităţi de alimentaţie publică.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite