Pompieri, poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti ajută populaţia în localităţile afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţe sporite de la MAI acţionează la această oră în judeţul Mehedinţi, lovit greu de inundaţiile de la începutul săptămânii. Pompieri, jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră dau o mână de ajutor sinistraţilor din Eşelniţa, dar şi la Orşova, Burila Mare ori Jiana.

Din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” acţionează 43 de pompieri, cu 4 autospeciale, 3 autocamioane şi 8 autoturisme. Şi colegii lor din Gorg şi Dolj au venit în Mehedinţi, fiecare cu 31 de pompieri şi un autocamion.

La Jiana şi la Burila Mare, pompierii ajută la scoaterea apei acumulată în curţile oamenilor.

În ajutor au venit şi jandarmii mehedinţeni, fiind dislocaţi în localităţile Eşelniţa şi Orşova 113 angajaţi cu 8 autospeciale. Din ordinul ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la Eşelniţa au venit miercuri pentru a ajuta la decolmatarea râului Eşelniţa alţi 100 de jandarmi de la Craiova cu 2 autospeciale.

Şi poliţiştii de la IPJ Mehedinţi au lăsat deoparte activitatea curentă şi dau o mână de ajutor în localităţile grav afectate de inundaţii. Este vorba de 249 de poliţişti. Şi poliţiştii de frontieră mehedinţeni (39) sunt la datorie, acţionând cu 12 autospeciale şi 7 ambarcaţiuni.

Citeşte şi:

FOTO Cum arată Orşova după prăpădul de luni

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea critică modul de autorizare a caselor construite pe malul apei la Eşelniţa

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite