Poliţia locală din Turnu Severin ridică din nou maşinile parcate neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii locali cu ochii pe autoturismele parcate neregulamentar FOTO Corina Macavei
Poliţiştii locali cu ochii pe autoturismele parcate neregulamentar FOTO Corina Macavei

Poliţia locală din Drobeta Turnu Severin are din nou competenţa să ridice maşinile oprite sau staţionate neregulamentar. Acţiunea a început chiar de astăzi, iar poliţiştii locali acţionează împreună cu reprezentanţii Biroului Rutier din cadrul IPJ Mehedinţi.

După ce hotărârea de Consiliu Local prin care Poliţia Locală putea ridica vehiculele a fost contestată în instanţă, iată că acum poliţiştii locali au din nou acest drept.

În acest sens, poliţiştii locali au urmat şi cursuri de legislaţie rutieră şi acţionează împreună cu poliţiştii de la Rutieră.

Poliţiştii locali au dreptul să ridice autoturismele ca măsură commplementară la amenda contravenţională atunci când sunt parcate în apropierea trecerii de pietoni, acolo unde indicatoarele semnalează oprirea interzisă sau pe trotuare ori în sensul giratoiu.

Dacă proprietarul ajunge la timp înainte ca poliţia să finalizeze procedura de ridicare el trebuie să plătească pe lângă amenda contravenţională şi o taxă de 100 de lei. Dacă poliţia a ridicat deja maşina atunci va plăti o taxă de 30 dar şi 50 de lei pentru fiecare zi de depozitare cu excepţia primelor 24 de ore.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite