Poliţia din Mehedinţi, datoare la Serviciul de Medicină Legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi a acumulat anul acesta datorii de sute de milioane de lei vechi către Serviciul de Medicină Legală. Necropsiile, expertizele medicale, dar şi stabilirea alcolemiei sunt făcute de cele mai multe ori la cererea Poliţiei, numai că acestea nu au fost achitate de luni bune.

Serviciul de Medicină Legală are de recuperat de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi  aproximativ 170.000 de lei, în schimbul serviciilor medico-legale comandate, după cum precizează şeful serviciului, dr. Gheorghe Ovidiu Mircea.

Abia luna trecută, IPJ Mehedinţi a reuşit să achite facturile pe anul trecut în condiţiile în care zeci de dosare aşteptau de multă vreme să fie soluţionate. Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti nu transmite rezultatul analizelor în lipsa plăţii facturilor restante. 

Situaţia nu s-a îndreptat pentru că şi acum Poliţia mai are de achitat facturi, inclusiv pe luna martie, pentru serviciile prestate de SML Mehediţi, cu toate că cele mai multe necropsii, expertize medicale şi testări de alcoolemie, sunt solicitate de oamenii legii.

Aşa se face că 30 de dosare aşteaptă în sertar la poliţie să fie finalizate întrucât fără răspunsul legistului cercetarea penală nu se poate încheia.

În medie pe an, SML Mehedinţi realizează 180 de autopsii, din care jumătate sunt cazuri de moarte violentă, iar restul intră în categoria morţilor suspecte. Din statistică se observă însă că la acest capitol, al morţilor suspecte, rezultatul este în cele mai multe cazuri de moarte patologică. Este vorba de acele situaţiii în care aparţinătorii celui decedat au suspiciuni cu privire la împrejurările în care a survenit moartea ori medicii de familie refuză să elibereze certificatul de deces din aceleaşi motive. Analizele în aceste dosare sunt foarte costisitoare şi ajung la circa 2000 de lei.

Citeşte şi:

Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin a primit bani pentru achitarea arieratelor

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite