Ploile torenţiale şi grindina cât oul de găină au distrus culturile agricole în mai multe sate din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale, dar mai ales grindina care au căzut luni seară în judeţul Mehedinţi au provocat pagube însemnate în mai multe localităţi din judeţ.

Cele mai afectate au fost legumele, dar şi culturile de porumb sau floarea soarelui. La Crivina, de exemplu, sătenii erau încremeniţi de supărare fiindcă toată munca lor din această primăvară s-a dus în câteva minute.

Legumele au căzut la pământ lovite de grindină ori au fost acoperite de ape. Oamenii spun că piatra a căzut luni seara timp de aproximativ 45 de minute.

„Grindina fu aproape cât oul de găină atât era de mare şi bătu trei sferturi de oră. Îmi distruse castraveţii, roşiile, bolta de vie, tot ce există în curte”,  a spus Ion Albu, din Crivina. O bătrânică se chinuia să scoată apa de un metru din beciul casei. Toată grădina sa fusese distrusă de grindină. „Mumă, am 60 de ani, da eu aşa grindină nu am mai văzut. Îmi strică totul în grădină, am apă şi în beci, nu mai pot de supărare” se plângea biata femeie. 

Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit luni seara pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor violente din mai multe subsoluri. “Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase în această seară, într-un interval destul de scurt pe raza judeţului Mehedinţi, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru evacuarea apei din beciurile a şapte locuinţe de pe raza localităţilor Scăpău, Crivina, Broşteni, Pătulele şi Vrancea. În localitatea Broşteni un copac a căzut pe carosabil, s-a intervenit cu ajutorul pompierilor voluntari pentru îndepărtarea acelui copac şi eliberarea carosabilului”, a spus Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Începând de luni, 10.06.2013, de la ora 16.00 şi până miercuri, 12.06.2013, la ora 09.00, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice COD GALBEN.

Citeşte şi:

Un cioban din Vânju Mare a murit lovit de trăznet

Mehedinţiul este sub Cod Galben de ploi torenţiale şi vânt puternic

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite