Petrecere câmpenească în cea mai mare pădure de liliac din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare petrecere se anunţă la acest sfârşit de săptămână (5-6 mai) în pădurea de liliac de la Ponoarele-Mehedinţi, din care vor lipsi muzica şi dansurile populare, micii şi berea.

Sărbătoarea începe sâmbata seara, 5 mai 2018, cu hora satului, iar duminica, 6 mai 2018, pe scena special amenajată, chiar în mijlocul pădurii de liliac, vor urca ansambluri artistice profesioniste si de amatori, alaturi de solişti de muzica populară consacraţi din zona Mehedinţiului şi zona Gorjului.

“Toţi cei care iubiţi natura, tradiţia şi folclorul, sunteţi aşteptaţi cu mult drag, la acest sfârşit de săptămână în amfiteatrul natural din pădurea de liliac, să petreceţi zile de neuitat”, spune Iulian Cerbu, primarul comunei Ponoarele.

Organizatorii, Primăria comunei Ponoarele şi Centrul Cultural Nichita Stănescu, au pregătit spectacole în aer liber, susţinute de formaţii de muzică populară din Mehedinţi, de solişti de muzică populară de valoare, dar şi de tarafuri de artişti locali, precum şi dansuri populare autentice.

Această manifestare atrage un mare număr de turişti din întreaga ţară. Sărbătoarea liliacului dăinuie oficial din anul 1965, dar ea se ţinea încă din timpuri străvechi, când băieţi şi fetite, flăcăi şi fete, moşnegi şi băbuţe, se adunau pentru a se desfăta la umbra pădurii de liliac.

Celebra pădure de liliac, locul în care se desfăşoară sărbătoarea anuală cu acelaşi nume se află la 3 kilometri de Ponoarele. Pădurea de liliac de la Ponoarele - rezervaţie botanică cu o suprafaţă de 20 ha, este declarată monument natural de interes naţional (conform legii 5/2000) şi este cea mai mare din ţară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite