Motorina pentru sinistraţii de la Orşova, depozitată într-o benzinărie dezafectată a baronului Duicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorina trimisă de Guvern la Orşova, localitate grav afectată de inundaţii la mijlocul lunii septembrie, a fost lăsată în custodie şi depozitată în staţia peco nefuncţională de mai mulţi ani din Valea Cernei aparţinând familiei Duicu.

Preşedintele PDL Orşova, Adrian Cican, susţine că o cisternă cu o capacitate de 28 de tone inscripţionată cu MAI a descărcat motorina la staţia peco din Valea Cernei (judeţul Caraş Severin), deşi pe raza oraşului Orşova există trei staţii peco, unde putea fi lăsată în custodie. Staţia peco, care este închisă de mai mulţi ani, aparţine familiei baronului Adrian Duicu (arestat preventiv din data de 4 aprilie a.c. pentru  fapte de corupţie), familie cunoscută pentru afacerile prospere cu carburanţi.

„Întreb şi aştept răspunsul şi rog organele abilitate să-mi răspundă cum o cisternă a Ministerului Administraţiei şi Internelor a descărcat carburant la o societate comercială în nişte bazine pe Valea Cernei care nu are aviz metrologic, nu are contorizare, nu sunt calibrate bazinele, nu sunt pompele acreditate. Mai mult decât atât, cum a rezolvat problema ulterior pentru cheltuielile cu carburantul privind utilajele atâta timp cât nu există contorizare. Cred că totuşi MAI nu poate fi părtaş la astfel de lucruri pentru că înseamnă că nu mai există niciun bun simţ şi nicio lege. Şi mă gândesc eu că ei ar trebui să fie primii care respectă legea pentru că ei de fapt o şi aplică nu numai o respectă”, spune Adrian Cican.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, spune că întreaga cantitate de motorină repartizată oraşului Orşova a fost lăsată în custodia Primăriei Orşova, sub paza jandarmilor. „Mai departe unde a depozitat-o Primăria, asta nu mai ştiu”, ne-a declarat prefectul Drăghiea.

Primarul recunoaşte

Primarul municipiului Orşova, Ion Manea, recunoaşte că motorina a fost descărcată într-un „bazin de pe Valea Cernei”, dar se face că nu ştie cui aparţine acest bazin.

“Nici nu ştiu cine a venit cu ideea atunci fiindcă nu aveam unde, Orşova e un oraş mic, noi nu avem staţii peco şi care să ne şi accepte să ne primească motorina. Nici nu ştiam atunci încotro să o luăm, trebuia descărcată rapid motorina.  Am depozitat-o unde am găsit disponibil, într-un bazin, atunci pe moment. E la Valea Cernei, nu ştiu nici eu a cui o fi, a lui Duicu, numai la asta nu mă gândeam. Îmi pare rău, trebuia să-l consult pe dânsul (n.r. Adrian Cican), să o duc la dânsul. Răutăţi politice nu pot să vă spun mai mult de atât. Nu am dat-o la o persoană anume , fiecare şofer care a lucrat pe basculă, pe buldo a semnat de cantitatea de motorină zilnic luată. Nu a fost un haos şi bănuiesc că domnul prefect văzând stilul de lucru al meu a avut încredere şi mi-a dat şi cealaltă cantitate de motorină să o repartizez la celelalte comune”, a precizat primarul Orşovei.

Ion Manea mai spune că a primit motorină de la Guvern în două rânduri, o dată 5500 de litri şi apoi 1700 de litri, o parte din cantitatea de carburanţi fiind distribuită altor localităţi afectate de inundaţii.

„Motorina am folosit-o, noi am avut calamităţi enorme aici, chiar ne-ar mai trebui dacă ne-ar da cineva. Am rămas singuri acum decât cu utilajul primăriei, o basculă şi un buldo. A mai fost un alt inconvenient aici. Toată motorina care a venit, domnul prefect mi-a lăsat-o mie în custodie şi eu a trebuit să o împart şi la celelalte comune care au avut necazuri. Am avut un coleg care a administrat cantitatea de motorină, nu ştiu, nu aş dori la nimeni să treacă prin momentele acelea grele, că nici nu mai judeci la un moment dat”, a mai adăugat primarul Manea.

Citeşte şi:

Orşova a fost acoperită de ape

FOTO Cum arată Orşova după prăpădul de luni

Cum s-au împărţit banii în Mehedinţi pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi şi de ce Orşova şi Eşelniţa au fost tăiate de pe listă

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite