Mehedinţiul sub Cod Portocaliu. Pompierii sunt pregătiţi să intervină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mateo - vremea - ploaie - FOTO Dorin Constanda

Începând de astăzi judeţul Mehedinţi se află sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu ce vizează cantităţi de apă însemnate şi intensificări puternice ale vântului, valabilă până la noapte, la ora 03.00.

Totodată, au intrat în vigoare două avertizări hidrologice: Cod Portocaliu pe râul Motru şi Cod Galben pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru, valabile până mâine, la ora 14.00, respectiv ora 20.00, ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, dar şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Pentru a veni în sprijinul populaţiei, ISU Mehedinţi a transmis înştiinţări către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă. De asemenea, la nivelul tuturor subunităţilor inspectoratului au fost luate măsuri suplimentare, pompierii mehedinţeni fiind pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor.

”În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm cetăţenilor să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite