Mehedinţenii de la sat nu au luat frica ANAF-ului: Un şef de magazin „a uitat” să bage în contabilitate 407 facturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală

Cazul unui gestionar din localitatea mehedinţeană Greci, care nu mai eliberase un bon fiscal la casa de marcat de patru ani nu este singular în Mehedinţi. Poliţiştii au descoperit la Grozeşti un şef de magazin care nu introdusese în contabilitate peste 400 de  facturi în valoare de 100.000 de lei.

Aceeaşi echipă de poliţişti a mai descoperit un alt caz în Mehedinţi, aproape incredibil, dacă ne gândim că administratorul unui magazin din comuna Grozeşti “uitase” să introducă în contabilitate nici mai mult, nici mai puţin decât 407 facturi. Valoarea aproximativă a mărfurilor menţionate în facturile peste care se aşternuse praful era de 100.000 lei. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, ţinea o evidenţă contabilă după o metodă numai de el ştiută şi deţinea o casă de marcat nefuncţională.

“Mărfurile care au fost identificate fără documente justificative constând in bunuri alimentare, băuturi alcoolice şi răcoritoare, ţigarete, au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor”, precizează Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Oamenii legii au întocmit în acest caz dosar penal pentru evaziune fiscală. Este cel de-al doilea caz de acest gen descoperit în ultimele zile în Mehedinţi, primul fiind cel al unui gestionar din localitatea Greci, care nu eliberase un bon fiscal în casa de marcat din anul 2011.

Citeşte şi:

Un gestionar din Mehedinţi, care nu se teme de controalele ANAF: a eliberat ultimul bon fiscal în urmă cu patru ani

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite