Mărfuri  contrafăcute, aparatură medicală şi alcool  confiscate de poliţiştii de frontieră severineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele contrafăcute au fost confiscate FOTO STPF Mehedinti
Produsele contrafăcute au fost confiscate FOTO STPF Mehedinti

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat de la începutul anului mărfuri contrafăcute şi piratate în valoare de 35 000 lei. Unui număr de 12 persoane li s-au întocmit dosare penale pentru nerespectarea legii referitoare la punerea în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistratăşi care prejudiciază titularul mărfii respective.

În urma  acţiunilor defăşurate  în municipiile Turnu Severin şi Orşova, în localităţile Sviniţa şi Gîrla Mare pe linia combaterii traficului de  mărfuri contrafăcute şi piratate,  poliţiştii de frontieră mehedinţeni au  depistat un număr de 12   persoane care au încălcat legislaţia referitoare la regimul drepturilor de proprietate intelectuală,  confiscînd de la acestea 287 perechi de pantofi sport, 118 articole de îmbrăcăminte peste o tonă de detergent şi 10500 produse de igienă cu diferite titluri care nu aveau elementele de siguranţă specifice unor produse originale.

Din primele verificări, mărfurile inscripţionate cu numele unor firme cunoscute ca CHANEL, ADIDAS, LACOSTE, ARMANI CODE, NIKE, PUMA, şi DIESEL erau susceptibile de fi contrafăcute. 

„Numai la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii  de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere au descoperit  asupra lui  M. Năsturică, C. Felicia şi N. Dumitru  109 litri de alcool de provenienţă sârbească, 680 de bucăţi de instrumente medicale stomatologice şi 74 perechi de încălţăminte susceptibilă de a fi contrafăcută în valoare totală de peste 8000 de lei. Toate mărfurile confiscate în valoare de 35000 de lei au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră  severineni, cele contrafăcute urmând să fie supuse expertizării de către lucrători din Asociaţia Internaţională Anti -Contrafacere REACT”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. 

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni pe linia combaterii marfurilor contrafăcute şi piratate  s-au desfăşurat  în toată zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, zonă cuprinsă între localităţile Sviniţa şi Salcia.

În toate cele doisprezece cazuri s-au întocmit lucrarări penale în care, împotriva persoanelor implicate se fac cercetări pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărfii respective.
         
Dacă vor fi găsite vinovate, cele 12 persoane riscă pedepse cuprinse cu închisoarea între 3 luni şi 3 ani.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite