Luni se dă startul Turului de investigare a Dunării pe bicicletă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii echipei Cycling Romania vor porni pe biciclete luni, 24 iunie, ora 11.00, din Călăraşi şi Oraviţa, pentru a investiga trasee de pe malul românesc al Dunării.

Cei 32 de tineri voluntari români şi bulgari vor investiga trasee de cicloturism din 7 judeţe din zona Dunării, pe o distanţă de aproximativ 800 de km, în perioada 24 iunie - 9 iulie. În total, cumulat, ei vor parcurge peste 5.000 km. „În acest moment, malul românesc al Dunării nu există pe harta de cicloturism a Europei, deşi reprezintă mai mult de o treime din lungimea totală a fluviului. În Europa, potrivit Euro Velo, cicloturismul generează venituri de 44 miliarde euro anual, iar ruta Dunării Passau – Viena (cel mai renumit sector) este parcursă anual de 1,5 milioane de turişti. Ceea ce lipseşte, în primul rând, este o sursă credibilă de informaţii despre trasee şi asta ne propunem să oferim ca rezultat al acestui tur de investigare: un portal, în română şi engleză, cu toate informaţiile colectate.”, a declarat Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului. “Acesta este doar începutul. Ţinta noastră este ca Turul Dunării să devină un eveniment anual, iar investigarea malului românesc să continue anul urmator cu Dobrogea şi Delta”, a adăugat Mircea.

În prima săptămână a Turului, tinerii vor aduna informaţii despre trasee care se pot parcurge cu bicicleta şi gradul lor de dificultate. În plus, vor căuta poveşti despre oameni şi gospodăriile lor, despre obiective turistice şi unităţi de cazare şi despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării. În a doua săptămână, între 30 iunie si 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde  vor avea loc prezentări, dezbateri şi diverse evenimente culturale. În timpul acestei săptămâni, informaţiile culese de grupul de voluntari vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal naţional care va promova România drept destinaţie pentru cicloturism. România va fi, astfel, aşezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română şi engleză. Portalul va fi lansat într-o primă variantă în luna septembrie, după ce vor fi centralizate toate informaţiile colectate de pe teren.

Bicicliştii din localităţile prin care vor trece voluntarii  se pot alătura acestora dacă dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranţă (purtarea căştii de protecţie este obligatorie).

Turul Dunării este organizat de către Asociaţia ROI (www.aroi.ro ) şi Cycling Romania, cu sprijinul Programului Uniunii Europene „Tineret în acţiune”, Ministerului Tineretului şi Sportului, Fundaţiei pentru Poezie Mircea Dinescu, Aqua Carpatica, Nokia, Hotel Călăraşi, Domeniul Greaca, Casa Comana, F64, Evo GPS, Iiana, Parcul Naţional Porţile de Fier, Direcţia Silvică Caraş Severin şi Primăria Oraviţa.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite