Lecţie despre situaţii de urgenţă la Colegiul Naţional “Ştefan Odobleja”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au prezentat şi filmuleţe despre cauzele producerii incendiilor
Pompierii au prezentat şi filmuleţe despre cauzele producerii incendiilor

Reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) "DROBETA" al judeţului Mehedinţi au organizat astăzi, pe timpul controlului desfăşurat la Colegiul Naţional “Ştefan Odobleja” din municipiul Drobeta Turnu Severin, o activitate de informare preventivă în rândul elevilor de clasele V-VIII.

Cu această ocazie, au fost prezentate copiilor filmuleţe care au avut ca temă cauze ce pot duce la declanşarea incendiilor şi modalităţi de evitare, prim-ajutor sau acţiuni specifice în caz de incendiu sau cutremur.

“Între elevi şi reprezentanţii ISU a existat un dialog pe aceste subiecte. După ce elevii au aflat răspunsurile la întrebările lor cu privire la producerea unor situaţii de urgenţă şi modul de acţiune al pompierilor, aceştia au avut posibilitatea să-şi testeze cunoştinţele printr-un exerciţiu de alarmare şi evacuare a clădirii, în caz de incendiu”, a precizat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU „Drobeta”.
          
Sub privirile pompierilor, la auzul alarmei date prin sistemul de radioficare, cadrele didactice împreună cu elevii, au părăsit sălile claselor în care îşi desfăşurau activitatea şi s-au deplasat, la locul de adunare stabilit.
          
Acţiunea organizată de către pompieri, are drept scop informarea, conştientizarea şi antrenarea elevilor şi cadrelor didactice, privind modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. „În urma evaluării exerciţiului, s-a ajuns la concluzia că personalul didactic cunoaşte obligaţiile ce îi revin pe linia situaţiilor de urgenţă, iar elevii au reuşit să pună în practică ceea ce li s-a explicat”, a mai spus Ramona Nistor.
         
Activităţi similare au avut loc, zilele acestea, în mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Orşova şi oraşul Strehaia, pe timpul controalelor desfăşurate în acele locaţii. Cu acest prilej, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Drobeta» al judeţului Mehedinţi au distribuit materiale informative elaborate în cadrul campaniilor naţionale „F.O.C. - Flăcările Omoară Copii” şi R.I.SC. - Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite