În clasa elevului ucis pe trecerea de pietoni colegii au aprins o lumânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O lumânare stă aprinsă pe menghina unde lucra Adrian
O lumânare stă aprinsă pe menghina unde lucra Adrian

Familia elevului ucis luni pe trecerea de pietoni a venit marţi la morga Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin să ridice sicriul cu trupul neînsufleţit. Bucuria lui Adrian că venise să înveţe la Turnu Severin s-a spulberat într-o clipă din cauza unui şofer prea grăbit.

A plecat dintr-un sat de munte să înveţe şcoală la Turnu Severin şi ca o ironie a sorţii îşi dorea să se facă şofer. Viaţa i-a fost curmată tocmai de un şofer, care l-a spulberat pe trecerea de pietoni. „Era bucuros că pleacă duminică cu proful lui de la ţară, dar a fost ocupat şi nu a mai plecat cu el. Şi luni dimineaţă s-a întâmplat nenorocirea, el nu l-am mai văzut de sâmbătă, când a plecat cu carul cu lemne cu soră-sa şi cu mumă-sa de acolo. Eu am rămas pe deal la oi şi luni dimineaţă la 7,00 m-a sunat nevastă-mea <<vino că muri copilul>>. Eu totuşi n-am crezut. Îmi spunea <<tati eu vreau să mă fac mecanic>>, şofer. Şofer s-a făcut ...” spune tatăl, Viorel Mazăre.

Părinţii şi rudele lui Adrian Mazăre sunt încremenite de durere. Printre lacrimi, mama lui Adrian cere să se facă dreptate, iar şoferul vinovat să plătească pentru fapta sa. Are în mână o felicitare cu chipul lui Adrian, pe care i-a dăruit-o de 8 Martie.  „Cel care l-a omorât să plătească pentru asta, eu mă gândesc că nu a vrut să facă asta, dar măcar să plătească moartea copilului meu. Toţi suntem oameni şi toţi greşim dar în halul ăsta să-l omoare, să nu se mai poată face nimic”, a pus mama elevului, Cornelia Mazăre. 
Marţi dimineaţă, Adrian trebuia să fie la ore, în atelierul de mecanică. În atelier domneşte însă acum o tristeţe profundă, iar colegii săi abia îşi stăpânesc lacrimile. La menghina unde lucra Adrian stă aprinsă acum o lumânare în amintirea sa.  Doi dintre colegii săi sunt chiar din satul său, din Balta, iar unul a văzut cum s-a petrecut întreg accidentul.

“În dimineaţa asta avea program cu mine. Aici la această menghină trebuia să fie astăzi Adrian, dar din cauza unui conducător auto imprudent, care a luat viaţa unui copil, elevul meu lipseşte.  Eu în cariera mea am pregătit mulţi conducători auto şi pe toţi i-am sfătuit să reducă viteza şi să conducă preventiv”, spune  Pătru Frimu, maistru la Liceul Tehnologic Special „Drobeta” (Şcoala Energetică). „Adrian s-a integrat perfect colectivului de clasa a IX-a, era un copil bun, cu mult bun simţ, îşi făcea temele, era respectuos, nu ridica niciun fel de problemă. O mare dramă şi pentru noi şi pentru familia lui. În total ei sunt şase fraţi, unul în clasa a III-a, unul în clasa a VII-a, el în clasa a IX-a, surioara în clasa a X-a şi încă doi. Mama elevului tocmai venise joi şi depusese actele pentru dosarul Bani de Liceu”, spune directorul liceului, Claudia Pârvuţ.

Adrian este cel de-al patrulea elev ucis în ultimii ani pe trecerea de pietoni respectivă. Autorităţile vor să ia măsuri pentru ca astfel de drame să nu se mai repete.

„E grav şi rău că nu s-au făcut până acum nimic pentru că este al patrulea copil care moare în zonă. Am vorbit şi cu şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi şi cu directorul Drumurilor Naţionale Craiova şi în 2-3 zile această zonă va fi atent monitorizată. Păcat că marcăm zona prin moartea unui copil. Este o zonă în care se circulă cu mare viteză pentru că sunt patru benzi de circulaţie, iar după primul accident trebuiau să ia aceste măsuri. Din păcate viaţa acestui copil nu o mai dă nimeni  înapoi”, a spus Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. 

Citeşte şi:

Accident grav, aproape de Turnu Severin. Un elev a murit în faţa liceului lovit de un autoturism

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite