GALERIE FOTO Accident grav, aproape de Turnu Severin. Un elev a murit în faţa liceului lovit de un autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de pe Ambulanţă nu au mai putut face nimic pentru elevul accidentat FOTO Corina Macavei
Medicii de pe Ambulanţă nu au mai putut face nimic pentru elevul accidentat FOTO Corina Macavei

Un adolescent în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la Liceul “lorin Sălăjean” din Drobeta Turnu Severin, a murit luni dimineaţă într-un accident, după ce a fost lovit de un autoturism în dreptul Liceului Tehnologic de la Halânga-Mehedinţi. Tragedia a vut loc pe DN 67, în dreptul kilometrului 5, aproape de Drobeta Turnu Severin. În urma impactului, trupul i-a fost purtat pe parbrizul maşinii şi aruncat la 55 de metri distanţă.

Potrivit primelor cercetări, Adrian Mazăre, în vârstă de 15 ani, din satul mehedinţean Balta, venise împreună cu sora sa la Liceul din Halânga, unde era cazat la internatului şcolii şi unde urma să îşi lase bagajele, pentru ca mai apoi să meargă la Liceul “Lorin Sălăjean” la care învaţă în Drobeta Turnu Severin şi care se află la câteva sute de metri distanţă de locul tragediei.

După cum povestesc martorii ocularii, minorul a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un autoturism care circula cu mare viteză, deşi  în zona trecerii de pietoni din faţa Grupului Şcolar Halânga, restricţia de viteză este de 50 de kilometri la oră.
Impactul a fost atât de violent astfel că trupul victimei se afla la 55 de metri de trecerea de pietoni.

„Pe drumul naţional 67 în localitatea Halânga, un tânăr din comuna Balta, deplasându-se la liceul din localitatea Halânga, traversând drumul naţional pe trecerea de pietoni a fost acroşat şi accidentat mortal de către un autoturism Skoda care circula pe banda a II-a de circulaţie. Urma evenimentului a rezultat decesul la faţa locului a pietonului. A fost testat alcoolscopic conducătorul auto, stabilindu-se că acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  S-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă împotriva conducătorului auto al autoturismului”, a declarat comisarul Titi Zorzoliu de la Serviciul Poliţiei Rutiere Mehedinţi.

Conducătorul auto s-a comportat violent la sosirea jurnaliştilor la faţa locului, încercând să lovească un cameraman al unei televiziuni centrale. Şoferul care se afla la volanul autoturismului Skoda, în vârstă de 38 de ani din Drobeta Turnu Severin a spus poliţiştilor că nu l-a văzut pe adolescentul de 15 ani. El  a explicat că la momentul accidentului era întuneric, a văzut un grup de copii care a vrut să traverseze trecerea de pietoni dar când au văzut maşina, cu toţii s-au oprit. Din grup a rămas însă victima care a traversat şi a fost lovit.

Trupul lui Adrian Mazăre a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. La locul accidentului au ajuns luni dimineaţa şi părinţii şi rudele victimei care, sfâşiate de durere i-au cerut socoteală şoferului vinovat.

Adrian Mazăre mai are trei fraţi, dar situaţia financiară a familiei este precară, tatăl său declarând că „a muncit toată vara să îi trimită la şcoală”, iar acum este nevoit să ceară ajutor pentru înmormântare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite