GALERIE FOTO Ministrul Educaţiei a dat piept cu realitatea, fiind atacată de purici la şcoala de la Jirov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ministrul Educaţiei în şcoala veche de la Jirov
ministrul Educaţiei în şcoala veche de la Jirov

După ce presa a semnalat situaţia de la Jirov, unde ce 320 de elevi vor fi nevoiţi să înceapă noul ana şcolar într-o şcoală veche de aproape 100 de ani, în timp ce şcoala nouă nu este finalizată, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vrut să vadă la faţa locului cum stă situaţia.

La primele ore ale dimineţii, ministrul a fost prezent la Jirov şi primul popas l-a făcut la şcoala veche. Ecaterina Andronescu, care este la cel de-al treilea mandat de ministru al Educaţiei şi în plus originară din judeţul Mehedinţi s-a arătat foarte uimită de modul cum arată şcoala. Atât de supărată a fost încât a refuzat buchetul de flori oferit de directorul şcolii.

„Ştiam că este aici o problemă, dar nu ştiam că este atât de gravă pe cât am văzut-o", a declarat ministrul Educaţiei.

La invitaţia jurnaliştilor, Ecaterina Andronescu s-a dus să vadă şi toaleta şcolii, de fapt o improvizaţie din lemn, aşa cum se întâlnesc destul de des prin gospodăriile oltenilor.

După ce a inspectat vechea şcoală, ministrul Educaţiei s-a îndreptat spre şcoala aflată în construcţie din 2008, dar care nu este finalizată nici în momentul de faţă.

ministrul Educaţiei şi directorul şcolii de la Jirov

Avertizată de primarul comunei să nu intre fiindcă în clădirea neterminată se adăpostesc adesea tot felul de animale, ministrul nici nu a vrut să audă de aşa ceva. A intrat cu curaj în imobil şi inevitabilul s-a produs. Trei pureci mai săltăreţi urcaseră pe piciorul drept al doamnei ministru şi se instalaseră confortabil pe dresul de culoarea pielii. Singurul care a respectat avertismentul primarului şi s-a ferit pe cât a putut de puricii din şcoală a fost preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, care într-un gest necavaleresc nu a însoţit-o pe Ecaterina Andronescu în şcoală.

Cu toate peripeţiile, periplul ministrei la Jirov s-a încheiat cu happy-end fiindcă aceasta a promis autorităţilor locale că va aloca de la Ministerul Educaţiei suma de 1.100.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la şcoala nouă, punând condiţia constructorului ca acestea să se realizeze în termen de trei luni

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite