Fermierii din Mehedinţi merg astăzi la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Stroescu, preşedintele APA Mehedinţi FOTO Corina Macavei
Cornel Stroescu, preşedintele APA Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Astăzi, în Mehedinţi au loc alegeri pentru desemnarea celor 25 de membri ai Colegiului Judeţean al Camerei Agricole, astfel că peste 2.000 de fermieri din judeţ sunt aşteptaţi la urne.

Au fost organizate 66 de secţii de votare,  în cele cinci localităţi urbane şi 61 de comune, în care toţi fermierii înregistraţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură îi vor putea alege pe cei care îi vor reprezenta în viitoarele structuri ale Camerei Agricole Mehedinţi.

Pentru Colegiul  Judeţean candidează membri ai asociaţiilor agricole profesionale, reprezentanţi din rândul fermierilor neînscrişi în asociaţii, reprezentanţi ai cooperativelor agricole, sindicatelor şi patronatelor dar şi un reprezentant al Direcţiei Sanitar-Veterinare. Colegiul judeţean ales va avea misiunea de a stabili viitorul preşedinte al Camerei Agricole Mehedinţi.

“Înfiinţarea Camerei Agricole în Mehedinţi este un pas extrem de important pentru toţi fermierii. Acesta va fi organismul reprezentativ al agricultorilor şi să spunem, un consilier de nădejde al tuturor fermierilor. Dar modul în care va porni la drum acest proiect depinde doar de noi fermierii care vom fi aleşi în acest colegiu judeţean. Nu va fi deloc uşor, va fi mult de muncă, dar este obligatoriu să înfiinţăm această Cameră Agricolă, iar organizarea ei să fie impecabilă şi să pornească încă de la început pe un făgaş normal” a declarat Cornel Stroescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli, filiala Mehedinţi.

Camera de Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală va fi noul organism reprezentativ în consilierea  fermierilor din România.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite