Doi pakistanezi şi un sârb depistaţi cu şedere ilegală în Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei cetăţeni străini, doi din Pakistan şi unul din Serbia au fost descoperiţi cu şedere ilegală de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări Mehedinţi  în diferite zone din municipiul Drobeta Turnu Severin.

În urma verificărilor s-a constat faptul că cetăţeanul sârb a intrat în România legal,  iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării şi nici nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestui drept. 

Urmare a celor constatate poliţiştii biroului au emis, pe numele acestuia, o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 30 de zile, şi  a fost sancţionat cu avertisment, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioară.

Ceilalţi doi cetăţeni străini au intrat în ţară ilegal solicitând azil în România. Întrucât cererile lor au fost respinse prin hotărâre definitivă şi executorie a Inspectoratului General  pentru Imigrări, soluţie confirmată şi de instanţa de judecată, persoanele în cauză au fost conduse sub escortă la Centrul de Cazare al Străinilor luaţi în Custodie Publică, Otopeni.

Ulterior, cetăţenii pakistanezi  vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul ţării, instituindu-se împotriva lor şi  măsura de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.    

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite