Cum se prepară musacaua de vinete. Reţeta propusă de celebra Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musaca de vinete FOTO Culinar.ro
Musaca de vinete FOTO Culinar.ro

Cu numai câteva ingrediente proaspete, se poate găti cea mai bună musaca de vinete cu carne tocată de vită sau de porc. Iată aici reţeta Sandei Marin, autoarea unei celebre cărţi de bucate.

Ingrediente:

4 vinete mijlocii, 750 g carne macră, 1 morcov, 1 cartof, 2 cepe, 1 ou, 2 linguri smântână, sare, piper, 4 linguri ulei, 2 linguri făină, 1 lingură pesmet, 4 roşii sau 1 lingură bulion, 1 ceaşcă zeamă de carne (sau apă).

Mod de preparare:

Se aleg vinete mijlocii. Se taie, fără să se cureţe, în felii groase de un deget. Se opăresc cu apă sărată şi se aşază sub un fund de lemn cu o greutate pe el, ca să se scurgă.

Se dă prin maşină carnea împreună cu morcovul şi cartoful cruzi. Se prăjesc carnea şi ceapa tăiată cu o lingură de ulei şi se înăbuşă picurând câte puţină apă. După ce s-a răcorit, se adaugă un ou, smântână, sare şi piper. Se scot vinetele de sub teasc, se usucă folosind un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc feliile în ulei pe o parte şi pe alta.

Într-o cratiţă unsă cu ulei ţi presărată cu pesmet, se aşază un rând de vinete, un strat de carne şi aşa mai departe, până se isprăvesc carnea şi vinetele. Este de preferat ca ultimul strat să fie de vinete. Deasupra se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne amestecată cu o lingură de bulion de roşii sau se pun câteva roşii tăiate felii. Se dă musacaua la cuptor să scadă. Când este gata, se răstoarnă pe o farfurie.

Ca să fie mâncarea mai uşoară, se pot pregăti vinetele fără grăsime, şi anume: vinetele tăiate felii se prăjesc uşor, pe o parte şi pe alta, direct pe plita maşinii de gătit, potrivit de încinsă. Pe măsură ce se rumenesc, se pun într-un castron presărate cu puţină sare, se acoperă şi se ţin să aburească până ce pregătim carnea pentru musaca. Se face apoi musacaua la fel ca mai sus.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite