Cum se prepară merele prăjite în aluat. Delicatesa de toamnă, după reţeta celebrei bucătărese Sanda Marin
0Vă propunem un desert cu ingrediente ieftine, la îndemâna oricui şi uşor de preparat, după reţeta Sandei Marin, autoarea unei celebre cărţi de bucate.
Ingrediente:
4 mere mijlocii, 2 linguri rom, 1 lingură zahăr. Aluatul: 1 ceaşcă lapte, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, un praf sare; untură (sau ulei) pentru prăjit, zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se curăţă merele, se scobesc puţin în mijloc cu un cuţit foarte subţire ca să scoatem sâmburii şi se taie felii de circa 1 cm grosime. Se pun într-un castron, se toarnă 2 linguri de rachiu sau de rom, se presară zahăr şi se ţin astfel ½ oră.
Se pune o ceaşcă de făină într-un castron. Se face loc la mijloc, se toarnă o ceaşcă de lapte sau de apă, gălbenuşurile, uleiul şi sarea. Se amestecă bine ca să nu formeze cocoloaşe. Se lasă apoi să se odihnească o oră.
Numai cu câteva minute înainte de a prăji merele se adaugă în aluat albuşurile bătute spumă. Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lăsat-o, se moaie în aluatul ce trebuie să fie potrivit de gros, ca să le acopere bine.
Se pun apoi la prăjit în grăsime multă şi foarte fierbinte. Se rumenesc pe o parte şi pe alta. Se servesc îndată ce sunt gata. Se presară cu zahăr vanilat.