Cum se prepară merele prăjite în aluat. Delicatesa de toamnă, după reţeta celebrei bucătărese Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem un desert cu ingrediente ieftine, la îndemâna oricui şi uşor de preparat, după reţeta Sandei Marin, autoarea unei celebre cărţi de bucate.

Ingrediente:

4 mere mijlocii, 2 linguri rom, 1 lingură zahăr. Aluatul: 1 ceaşcă lapte, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, un praf sare; untură (sau ulei) pentru prăjit, zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se scobesc puţin în mijloc cu un cuţit foarte subţire ca să scoatem sâmburii şi se taie felii de circa 1 cm grosime. Se pun într-un castron, se toarnă 2 linguri de rachiu sau de rom, se presară zahăr şi se ţin astfel ½ oră.

Se pune o ceaşcă de făină într-un castron. Se face loc la mijloc, se toarnă o ceaşcă de lapte sau de apă, gălbenuşurile, uleiul şi sarea. Se amestecă bine ca să nu formeze cocoloaşe. Se lasă apoi să se odihnească o oră.

Numai cu câteva minute înainte de a prăji merele se adaugă în aluat albuşurile bătute spumă. Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lăsat-o, se moaie în aluatul ce trebuie să fie potrivit de gros, ca să le acopere bine.

Se pun apoi la prăjit în grăsime multă şi foarte fierbinte. Se rumenesc pe o parte şi pe alta. Se servesc îndată ce sunt gata. Se presară cu zahăr vanilat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite