Cum se prepară cea mai bună dulceaţă de piersici. Reţeta propusă de Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodinele pregătesc în această perioadă borcanele cu dulceaţă care vor umple cămările la toamnă. Vă propunem aici o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate, cu care sigur nu veţi da greş.

Ingrediente:

O farfurie adâncă plină cu piersici (curăţate şi fără sâmburi), 1 kg zahăr, 3 pahare apă, vanilie, zeama de la ½ lămâie.

Mod de preparare:

Se aleg piersici roşii, tari, care se desfac de pe sâmbure. Se curăţă de pieliţe şi se rup în jumătăţi sau se taie în bucăţi mai mici, după gust. Piersicile se curăţă uşor dacă sunt puse într-un tifon sau într-o sită şi introduse cu totul într-un vas cu apă care clocoteşte.

Se ţin 2 ore în apă limpede de var, se limpezesc în apă rece şi se scurg. Se pune zahărul în tingire cu 3 pahare de apă la foc mic şi după ce s-a topit se ia spuma şi se lasă să fiarbă până se leagă ca un şerbet. Se pun piersicile, puţină vanilie şi se dă tingirea un sfert de oră la o parte ca să-şi lase fructele zeama. Se pune apoi să fiarbă la foc iute.

Când dulceaţa este aproape gata, se adaugă zeama de lămâie şi vanilia, şi se lasă să fiarbă până se leagă. Nu trebuie să ne îndepărtăm nicio clipă de maşină, deoarece dulceţurile se ard uşor pe fund şi dau repede în foc. Pentru a încerca dacă este gata, se ia tingirea de pe foc şi se pun câteva picături de sirop pe o farfurioară.

Dacă siropul, după ce s-a răcorit, este destul de legat, tingirea nu mai e pusă pe foc. Se toarnă dulceaţa într-un castron foarte curat şi se acoperă cu o cârpă udă şi bine stoarsă. Din timp se spală borcanele şi se pun să se usuce bine în gura cuptorului. Când dulceaţa s-a răcorit, se toarnă în borcane, care se leagă apoi cu hârtie pergament.


 

Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite