Cum să faci un profiterol delicios, cu ciocolată şi frişcă
0
Reţeta de profiterol este rapidă şi uşoară, pe lângă asta poţi experimenta diferite combinaţii. Poate fi umplut cu îngheţată, cremă de vanilie sau frişcă. Vă recomandăm aici reţeta celebrei Sanda Marin, autoarea unor inegalabile reţete culinare.
Ingrediente: gogoşele, frişcă, glazură (150 g ciocolată, 150 g zahăr, ½ linguriţă glucoză, apă).
Mod de preparare:
Se face un aluat ca pentru gogoşele cu cremă de vanilie. Se pun fie cu cornetul, fie cu linguriţa turtiţe foarte mici cât un ban, pe tava neunsă. Se coc gogoşelele, se lasă să se răcească. Se aşază pe o farfurie rotundă frişcă, pe care o potrivim cu lingura.
Pe frişcă se aşază unele lângă altele gogoşelele, iar deasupra se toarnă cu lingura glazura de ciocolată. Nu e nevoie ca glazura să acopere tot. Gogoşelele se pot păstra într-o cutie de tablă şi 10-12 zile şi se aşază cu frişcă atunci când dorim să le servim. De asemenea, în loc să le aşezăm toate pe o farfurie mare, se pot pregăti porţii mici, după numărul persoanelor de la masă.
Glazura: Se pune ciocolata tăiată mărunt într-o cratiţă mică cu 3 linguri de apă caldă, la foc foarte slab. Se amestecă, fără să fiarbă, până se face ca o cremă. Separat se pune la fiert zahărul cu 1 dl apă şi jumătate linguriţă de glucoză. Se fierbe şi când siropul e potrivit de gros se toarnă peste ciocolată câte puţin odată, amestecând bine, ca la maioneză. Se lasă să se răcorească şi se toarnă peste profiterol.