Cum a fost soluţionată o plângere de deţinere ilegală de aur în casa tatălui actorului Florin Piersic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ofiţer de poliţie judiciară Dumitru Tudor, actualmente directorul unei agenţii de detectivi particulari din Drobeta Turnu Severin, îşi aminteşte întâlnirea cu marele actor Florin Piersic, în casa tatălui actorului, înainte de 1989.

Dumitru Tudor era student în anul II, la Şcoala de ofiţeri a M.I.- Băneasa, şi în această calitate l-a însoţit pe un maior de la “Economic” în soluţionarea unei plângeri privind deţinere ilegală de aur.

“<<Mergem să rezolvăm o reclamaţie pe aur!>> Îşi ia geanta şi plecăm pe teren. Eu nu cunoşteam sectorul, aşa că îl urmam în orb. Ajungem la o adresă, o vilă dintr-un cartier luxos. Sună domnul maior şi ne răspunde un domn trecut bine de cinzeci de ani, robust, îmbrăcat foarte îngrijit şi foarte amabil. Un om educat, se vedea asta de la distanţă. <<- Să trăiţi, domnule Piersic, i se adresează domnul maior respectivului>>. Eu nu am realizat pe moment cu cine avem de-a face, numele de Piersic nu mi-a spus nimic”, povesteşte Dumitru Tudor.

Fusese într-o excursie în Israel

Maiorul de miliţie şi tânărul student au fost invitaţi să ia loc într-o sufragerie spaţioasă, după care ofiţerul a citit câteva paragrafe din plângerea formulată împotriva acestuia.

“Domnul Piersic fusese într-o excursie în Israel, de unde îşi cumpărase nişte bijuterii din aur şi „tovarăşii” vigilenţi, aflaţi în grupul respectiv, îşi făcuseră „datoria patriotică” şi reclamaseră fapta acestuia cum că ar deţine ilegal bijuterii din aur. Domnul Piersic cumpărase legal bijuteriile respective, avea documentele doveditoare în acest sens, practic era o simplă formalitate. Dar plângerea trebuia rezolvată”, spune Dumitru Tudor.

S-a închis cazul

După circa o jumătate de oră, şi-a făcut apariţia şi celebrul actor la casa tatălui său. “Era idolul nostru, ca actor de acţiune în filmele istorice şi nu numai. Vesel cum îl ştiţi, plin de glume şi bancuri, era o desfătare să te afli în prezenţa lui. Eu eram extrem de entuziasmat că aveam onoarea să-l cunosc în persoană. I-am spus cât de mult îl îndrăgesc, dar la fel de mult şi colegii mei de la Băneasa. În prezenţa lui Florin Piersic eşti mic, dar foarte important, pentru că ştie să te facă să te simţi minunat fără ca măcar să-ţi dai seama lângă ce personalitate eşti”, îşi aminteşte Dumitru Tudor.

Acesta mai spune că domnul Piersic senior a dat o declaraţie lămuritoare, a prezentat actele doveditoare şi s-a închis cazul.

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri