Criza ne fură până şi relaxarea de sărbători/ De Crăciun, pensiunile din Clisură vor fi goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu-şi acoperă nici măcar cheltuielile, proprietarii pensiunilor din Clisură preferă să-şi închidă, în aceste zile, afacerile, urmând a le redeschide de Revelion.       

Pentru că nu-şi acoperă nici măcar cheltuielile, proprietarii pensiunilor din Clisură preferă să-şi închidă, în aceste zile, afacerile, urmând a le redeschide de Revelion.       

S-a dus vremea când proprietarii pensiunilor erau sufocaţi de numărul cererilor venite din partea turiştilor interesaţi să-şi petreacă aici sărbătorile de iarnă. Nu mai sunt bani şi poate nici acelaşi chef de a le petrece în afara casei sau a familiei, chiar dacă preţurile au rămas la fel ca anul trecut sau poate chiar mai mici.

Astfel că, din lipsă de clienţi, pensiunile vor fi închise, urmând a fi redeschise înainte de Revelion. “Noi nu am avut niciodată deschis de Crăciun. Le dăm liber angajaţilor să petreacă în familie, iar de Revelion revenim cu forţe proaspete”, ne-a spus Doru Oniga, proprietarul unei pensiuni renumite din Clisură, care va petrece Crăciunul, împreună cu familia, în Arieşeni.

În ceea ce priveşte rezervările de Revelion, dacă în urmă cu doi ani, la începutul lunii decembrie, nu mai era niciun loc disponibil, acum, la doar câteva zile distanţă de Anul Nou, sunt ocupate cel mult 90 la sută din locuri şi nu în toate pensiunile.

Preparate tradiţionale de Revelion
Sărbătorile de iarnă au, în Clisură, importanţa pe care o au în toată ţara, dar cu specific local. La Dubova de exemplu, o localitate situată la aproape 25 km de Orşova, turiştii sunt primiţi cu preparate tradiţionale, stropite cu vin roşu şi ţuicã de casă, iar pentru petrecerea timpului liber se poate opta pentru plimbãri cu barca prin Cazanele Dunãrii, drumeţii la cascadã, platoul Cazanelor, la stâna de oi, vizitarea peşterii Ponicova sau a altor obiective turistice din zonă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite