Criză de joburi în Mehedinţi/ În acest an, prin intermediul AJOFM, au fost angajate doar 4134 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În intervalul ianuarie - noiembrie a.c., în urma serviciilor oferite gratuit de AJOFM Mehedinţi, au fost încadrate în muncă 4.134 persoane, din care 1.581 femei. Cu o rată a şomajului ridicată, Meheidnţiul se “mândreşte” acum cu doar 12 locuri de muncă vacante.

Ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate în domeniul ocupării forţei de muncă şi formării profesionale, prin serviciile oferite de salariaţii AJOFM Mehedinţi, au fost angajate (sau au primit certificate de producător agricol în urma absolvirii cursurilor de calificare) un număr de 4.134 persoane.

Circa 2.200 de şomeri au fost încadraţi prin activitatea de mediere a muncii, 68 prin activitatea de informare şi consiliere privind cariera, 458- după absolvirea cursurilor de formare profesională, opt şomeri care mai au cel mult trei ani până la pensie au fost angajaţi prin subvenţionarea locurilor de muncă, 111 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ au fost angajaţi prin subvenţionarea locurilor de muncă, iar alţi 216 şomeri au fost angajaţi prin acordarea de alocaţii pentru cei care se încadrează înainte de expirarea somajului.

Prin subvenţionarea locurilor de muncă, au mai fost angajaţi 774 de şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau unici susţinători ai familiilor monoparentale. 

De asemenea, 60 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ au fost angajaţi, beneficiind de prime de încadrare în muncă, iar 236 de şomeri indemnizaţi au fost angajaţi la distanţe mai mari de 50 kilometri de localitatea de domiciliu sau şi-au schimbat domiciliul, beneficiind de prime de încadrare sau de instalare.

Din rândul persoanelor cu handicap, au fost angajate doar şase persoane.


Doar 12 locuri de muncă vacante

Cu o rată a şomajului, care a ajuns la sfârşitul lunii noiembrie a.c., la 9,53 la sută, Mehedinţiul se “mândreşte”, în aceste zile, cu doar 12 locuri de muncă vacante: finisor lacuitor lemn (1), gestionar depozit (1), inginer construcţii civile (1), maistru construcţii civile (1), maşinist-ifronist (3), muncitor necalificat în confecţii (3) şi tâmplar universal (2).  

Din totalul celor 11.126 şomeri înregistraţi, 3.144 sunt şomeri indemnizaţi (28,26%), iar 7.982 sunt şomeri neindemnizaţi (71,74%).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite