Conducere nouă la Spitalul Judeţean Mehedinţi. Fostul manager şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manager nou la Spitalul Judeţean
Manager nou la Spitalul Judeţean

Compania medicală care asigură managementul privat al celui mai mare spital din judeţul Mehedinţi a anunţat marţi că la conducerea unităţii medicale a fost desemnat un nou manager.

Florea Buţă este noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi. Potrivit companiei Tetraedru, Doina Borugă – fostul manager şi-a dat demisia în data de 26 august a.c.

“Tetraedru Medical Consulting, urmărind optimizarea activităţii de management, a decis numirea domnului Florea Buţă în funcţia de Manager Persoană Desemnată al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin, începând din data de 27.08.2013.
Prezenta decizie are la bază prevederile Legii 95/2006, ale Contractului de Management Numărul 414 din data de 19.01.2011, demisia fostului manager - cu numărul 1826/26.08.2013.
Prezenta decize are ca scop îmbunătăţirea activităţii manageriale atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar, având în vedere perioada dificilă prin care trec spitalele din România”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Tetraedru.

La sfârşitul lunii iunie a.c. fostul manager Doina Borugă declara că este dispusă să-şi dea demisia dacă altcineva ar putea să reducă datoriile în condiţiile în care spitalul este subfinanţat: “Dacă ministrul crede că schimbând un manager la venituri de la 4.800.000 şi cheltuieli de 6.000.000 de lei va putea un manager să facă ceva eu îl felicit, dar nu îl aştept decât trei luni să conducă un spital judeţean cu banii aceştia şi îmi dau eu demisia dacă el va reuşi. Îi doresc ministrului să se gândească la o strategie naţională viabilă pentru a funcţiona totuşi sistemul de sănătate în consiţiile în care trebuie să asigurăm totuşi sănătatea populaţiei. La aceea dată, Spitalul Judeţean Mehedinţi avea conturile blocate de Trezoreria Mehedinţi din cauză că nu achitase 3 la sută din datoriile pe care le înregistra în sumă de 4 milioane de lei.

Compania Tetraedru Medical Consulting a preluat, la începutul anului 2011, managementul privat al spitalului. După trecerea spitalului în tutela administraţiei judeţene, Consiliul Judeţean Mehedinţi a decis ca în cazul Spitalului Judetean de Urgenţă Drobeta-Turnu-Severin, managementul să fie asigurat de către o persoană juridică.  În urma unei licitaţii, compania Tetraedru a preluat managementul, unitatea medicală mehedinţeană devenind astfel prima din ţară care a avut un management privat.

Citiţi şi:

Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin are conturile blocate


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite