Captură record de ţigarete de contrabandă la Porţile de Fier II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată FOTO STPF Mehedinţi
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată FOTO STPF Mehedinţi

Un doljean a încercat să treacă prin Vama Porţile de Fier II cu o furgonetă burduşită cu aproape 21.000 pachete cu ţigări de provenienţă Muntenegru şi Serbia. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-au dejucat însă planurile, iar profitul pe care l-ar fi obţinut de 20.000 de euro s-a dus pe apa sâmbetei.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au confiscat sâmbătă seară aproximativ 21.000 pachete cu ţigări de provenienţă Muntenegru şi Serbia.

Acţiunea s-a derulat în baza unei analize de risc efectuate de ofiţeri specialişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Ţigările, ascunse în pereţii dubli ai remorcii unui autofurgon, aparţineau unui cetăţean din judeţul Dolj şi erau destinate vânzării în mod ilegal în România.
          
„În ziua de 14.09.2013, la ora 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu o autofurgonetă înmatriculată în România, cetăţeanul român L. Marian Gabriel, în vârstă de 23 din judeţul Dolj. Având informaţii despre implicarea cetăţeanului doljean în activitatea de contrabanda cu ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II efectuarea în comun a unui control amănunţit asupra mijlocului de transport”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În urma controlului efectuat asupra  autofurgonului Iveco condus de L. Gabriel s-au găsit ascunse şi nedeclarate într-un perete dublu, special confecţionat în remorca  autovehiculului, cantitatea de 20.970 pachete cu ţigări mărcile Marble, City, Bond, Monte şi Fast de provenienţă Muntenegru şi Serbia. Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi ascunse în remorca autovehiculului, cu scopul de a fi transportate şi comercializate ilegal în România.
       
   Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-au întocmit cetăţeanului doljean L. Marian Gabriel lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în / scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 de lei, în cazul produselor supuse accizelor.
        
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 21.000 euro şi autovehiculul în valoare de 4500 euro au fost ridicate în vederea confiscării. Parchetul de pe lângă Judecătoria DrobetaTurnu Severin a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a lui L. Marian Gabriel. Din vânzarea ilegală a ţigărilor, doljeanul urma să obţină în mod ilicit suma de 20.000 euro.

Pe aceeaşi temă:

Doi contrabandişti de ţigări reţinuţi cu mascaţii la Porţile de Fier I

.
  
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite