Băncile şi poştaşii, piedica pentru CJAS Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghişeu la CJAS
Ghişeu la CJAS

Conducerea CJAS Mehedinţi se plânge de faptul că nu poate recupera debitele (contribuţiile la sănătate în FNUASS) din cauza slabei colaborări cu anumite instituţii, gen unităţi bancare sau poşta română.

În acest an, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a pus accent pe recuperarea debitelor.

Deşi nivelul încasărilor, în zece luni, în cazul veniturilor, a depăşit- în primele zece luni ale anului- prevederea bugetară anuală cu 176 la sută, conducerea instituţiei se plânge de faptul că nu poate strânge toate sumele (contribuţiile la sănătate în FNUASS) din cauza slabei colaborări cu anumite instituţii, gen unităţi bancare sau poşta română.

Foarte multe plicuri, conţinând titluri executorii expediate către debitori cu confirmare de primire, au fost returnate pe motivul “persoană decedată”.

Din păcate, persoanele decedate pentru care a fost cerută clarificarea, fie nu au avut succesori, fie nu au bunuri în proprietate.

Potrivit conducerii CJAS Mehedinţi, “numărul mic de adrese de înfiinţare poprire se datorează unei proaste colaborări cu unităţile bancare, în sensul că dintr-un număr de 100 debitori, de exemplu, pentru care solicit informaţii, primim confirmări pentru 10-12 debitori că ar avea deschise conturi bancare”.

În plus, mare parte din plicurile expediate sunt returnate cu motivul “lipsă domiciliu”. Mai sunt motive precum: “plecat definitiv din ţară”, “nu se cunoaşte noul domiciliu” sau “refuză primirea”.

CJAS susţine că a sesizat Poşta Română, dar nu a primit niciun răspuns până acum.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite