APIA eliberează fermierilor adeverinţe pentru Măsura 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi anunţă că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de cerere 2016.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA Mehedinţi eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată în perioada 1 iulie - 15 iulie 2016, aferentă anului de angajament 01.01.2016 - 31.12.2016, pentru Măsura 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor.

De asemenea, prin adeverinţă se confirmă valoarea care reprezintă 70% din suma aferentă  cererii de plată pentru anul de angajament 01.01.2016- 31.12.2016, minus valoarea adeverinţei/adeverinţelor eliberate anterior acestei date.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţă cuvenită beneficiarului pentru  Plăţile privind bunăstarea animalelor.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN -  SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

“În conformitate cu prevederile ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 839/2016 privind modificarea si completarea ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/2013 privind aprobarea condiţiilor în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiare bancare şi nebancare şi agenţia de plăţi şi intervenţie pentru agricultură, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate prin agenţie, în baza adeverinţelor eliberate de apia, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi robor 6m + maxim 2, 5 %, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%”, se arată într-un comunicat de presă al APIA.

Toate convenţiile încheiate între APIA, instituţiile bancare şi non-bancare şi FGCR/FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituţiei la adresa: www.apia.org.ro, în secţiunea Convenţii, Acorduri, Protocoale.


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite