Alegeri locale 2016. Prejna, satul unde a votat interpreta de muzică populară Niculina Stoican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculina Stoican (stânga) alături de o verişoară din satul natal Prejna - Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu
Niculina Stoican (stânga) alături de o verişoară din satul natal Prejna - Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu

La alegerile locale 2016, la Prejna, mica localitate din nordul Mehedinţiului, unde Tudor Vladimirescu a ridicat o biserică fiindcă tatăl său, Constantin (Ursu), era născut în acest sat, oamenii au venit duminică cu mic cu mare să voteze. Nici măcar ploaia torenţială nu i-a ţinut în casă.

La Prejna, un sat ce ţine de comuna mehedinţeană Balta, trăiesc puţin peste 500 de oameni. La alegerile locale 2016, încă de la primele ore ale dimineţii au venit să-şi aleagă primarul, la Căminul Cultural din sat, acolo unde a fost amenajată secţia de votare. Că votul lor va conta sau nu rămâne de văzut dacă ne gândim că la aceeaşi secţie votează cot la cot zeci de persoane care trăiesc în Motru, dar care şi-au luat viză de flotant la Prejna.

Localnicii din Prejna spun însă că îşi doresc o schimbare, vor drumuri bune şi locuri de muncă pentru tineri.

la vot la prejna mehedinti FOTO Alexandra Georgescu

„Să nu fie hoţ ca ai vechi, să fie om cinstit, să ţină cu oamenii din comună, să fie bun gospodar şi să ajute pe cei săraci”, spune nea Gheorghe Petrică (78 de ani). Tanti Angelica, soţia sa, a ţinut neapărat să vină la vot deşi biata femeie abia merge într-o cârje. A vrut să-şi aleagă primarul pentru următorii patru ani şi efortul nu i s-a părut foarte mare.

O bătrână din Prejna-Mehedinţi a venit în cârje la vot

Elvina Naina Vintilescu (21 de ani), studentă anul II la Politehnica Timişoara a venit special acasă în această duminică pentru a merge la vot.

la vot la prejna mehedinti FOTO Alexandra Georgescu

Ştie că nu se va mai întoarce în satul său natal atunci când termină studiile, dar îşi doreşte un trai mai bun pentru oamenii care trăiesc aici:

“Aş vrea să se schimbe lucrurile şi în satul nostru. Tot ce e bun pentru toată lumea, ar fi nevoie de locuri de muncă, dar nu văd ce se poate face în sensul acesta.  Măcar un trai mai bun pentru cei în vârstă, care trăiesc în sat” .

Niculina Stoican a votat la Prejna

Tot pentru o schimbare a votat şi Gheorghe State, un localnic din Prejna care îşi doreşte un om integru în fruntea comunei.

la vot la prejna mehedinti FOTO Alexandra Georgescu

“Am votat pentru schimbare pentru că am fost mereu minţiţi. Nu s-a făcut nimic pentru satul ăsta în ultimii ani”, spune bărbatul. 

Şi tot la căminul cultural din Prejna a votat  duminică şi îndrăgita interpretă de muzică populară Niculina Stoican, satul unde s-a născut şi unde trăieşte bunica sa.

“Am votat pentru schimbare. De foarte mulţi ani ne dorim schimbarea, dar nu ştiu când o să vină în adevăratul sens al cuvântului. Schimbarea pentru oameni, mai ales pentru cei de la sat care au nevoie de un dispensar, de îngrijire, de siguranţă. În oraşe, poate lucrurile se îndreaptă mai uşor, dar la ţară este foarte greu. Până şi copiii care sunt plecaţi, trăiesc cu inima îndoită acolo unde sunt pentru că bunicii lor nu sunt în siguranţă. Este dureros”, a spus Niculica Stoican.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite