Zvonurile alarmiste şi preţurile mai mari au dus la scăderea numărului de turişti în Delta Dunării

0
0
Delta FOTO Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării
Delta FOTO Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

Delta Dunării este destinaţia ideală pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă în natură, pentru cei care ştiu să aprecieze linştea, gastronomia locală, tradiţiile multiseculare şi dovedesc respect faţă de o Rezervaţie a Biosferei.

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) susţine că Delta este, în prezent, o destinaţie sigură, cu toate zvonurile alarmiste care mai circulă în spaţiul public cu privire la războiul din Ucraina, un război ce se poartă la câţiva kilometri de Rezervaţie.

„Este una dintre cele mai izolate, unice şi protejate zone din România, unde turiştii pot petrece vacanţe de neuitat în natură, ţinând cont de activităţile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching şi nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puţin populate”, spun cei de la AMDTDD.

Asociaţia prezintă şi situaţia numărului de turişti care au venit în Delta Dunării în primele cinci luni ale acestui an. Astfel, în perioada ianuarie - mai 2022, aproximativ 42.735 de turişti au vizitat Rezervaţia. Numărul acestora este în scădere faţă de perioada similară a anului trecut, când 59.119 turişti au vizitat Delta Dunării.  

Zvonurile alarmiste, dar şi de creşterea preţurilor determinată de criza economică sunt cauzele identificate de AMDTDD care au dus la această scădere. 

„Toţi aceşti ani, complicaţi, ne-au învăţat să ne reinventăm şi să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înţelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat şi vânătoarea de turişti, pentru a-i supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înţelegem că în astfel de perioade, de curăţenie, informaţiile privind evoluţia turismului deltaic ar trebui preluate de la cei reprezentativi şi nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta”, spune Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Scandal pe resursa piscicolă din Delta Dunării: peştele atârnă în două undiţe

Revolta pescarilor amatori din Delta Dunării. „Suntem discriminaţi, prindem peştele, dar nu-l putem duce acasă”

Mai multe - Tulcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite